Yayınlanma Tarihi: 29 Ağustos 2012 Çarşamba

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN Eskiyapar ve Boğazkale’yi Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN Alaca Eskiyapar Kazı Bölgesi’ni ve Boğazkale Kazı Evi’ni ziyaret etti.

İlk olarak Alaca Eskiyapar Kazı Bölgesi’ne ziyarette bulunan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Kazı Başkanı Doç. Dr. Tunç SİPAHİ’den yapılan kazılarla ve Üniversitemiz Arkeoloji bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları staj eğitimi ile ilgili bilgiler alarak, çalışmalarında başarılar diledi. Kazı Başkanı Doç. Dr. Tunç SİPAHİ ise gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kazı ekibi olarak sahip oldukları her türlü bilgi birikimini ve tecrübelerini Hitit Üniversitesi ile paylaşmaya hazır olduklarını, birlikte projeler yapmak istediklerini ifade ederek, ziyaretlerinden dolayı şahsı ve kazı ekibi adına teşekkürlerini iletti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, adını uygarlığından aldığı Hitit Medeniyeti ile ilgili üniversite olarak daha yoğun çalışmalar yapmaya başladıklarını, kısa süre önce devralınan ve Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak kullanılmak üzere düzenlenecek olan Dulkadiroğulları Konağı'nın aktif olarak çalışmaya başlamasıyla, çalışmaların daha da hız kazanacağını ifade etti. Rektörlüğümüzün girişimleri sonucu ilimizde bulunan kazılarda öğrencilerimize staj yapma imkânı sağladıkları için kazı ekibi başkanlarına ve öğrencilerimize gösterdiği yakın ilgiden dolayı da Doç. Dr. Tunç SİPAHİ’ye teşekkürlerini iletti.

Eskiyapar Kazı Bölgesi ziyaretinin ardından Boğazkale’ye geçen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Boğazkale Kazı Evi’nde bir takım incelemelerde bulundu. Çeşitli ülkelerden çok sayıda stajyer öğrencinin yer aldığı Boğazkale Kazı Evi’nde Kazı Başkanı Doç. Dr. Andreas SCHACHNER ile görüşen Rektör ALKAN, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Doç. Dr. Andreas SCHACHNER Rektörümüz ALKAN’a teşekkür etti.