Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2012 Pazartesi

Görme Engelli Öğrencilerimiz için Sesli Kitap Okuma ve Ekran Okuyucu Sistemleri Hizmete Sunuldu

Hitit Üniversitesinde Bilgiye Erişimde Engel Yok sloganıyla altyapısını oluşturan üniversitemiz, görme engelli öğrencilerimize yönelik olarak sesli kitap okuma sistemi temin ederek Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinde hizmete sunulmuştur. Sistem sayesinde görme engelli öğrencilerimiz istedikleri her türlü basılı kaynakları sesli olarak dinleme imkânı bulabilecek ve aynı zamanda okudukları materyalleri dijital ortamlara aktararak daha sonra da bu kaynaklardan yararlanabileceklerdir. Sistem ayrıca görüntü büyütme özelliğine sahip olup az gören okuyucularımız da diledikleri basılı kaynakları rahatlıkla okuyabileceklerdir.

Ayrıca görme engellilere yönelik Ekran Okuyucu programı da Merkez Kütüphanemizde hizmet vermeye başlamıştır. Bu program ile görme engelli okuyucularımız bilgisayardan diledikleri bütün web sayfalarına erişerek, sayfada yazılanları sesli olarak dinleme imkânı bulabilecektir.

Üniversitemizce sunulan bu hizmetler sadece üniversitemiz öğrencilerinin kullanıma değil, ilimizde ihtiyaç duyan tüm görme engelli vatandaşlarımızın da serbest bir şekilde kullanımına açılmıştır.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube