Yayınlanma Tarihi: 26 Eylül 2012 Çarşamba

Arkeoloji Bölümü’nde Oryantasyon Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’ne 2012 – 2013 eğitim-öğretim yılında katılan öğrenciler ile tanışma toplantısı düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Arkeoloji Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan ERSOY, Arkeoloji Bölümü öğrencilerine Hitit Üniversitesi’nin vitrini ve dış dünyaya açılan kapısı konumunda olan bir bölümde eğitim alacaklarını ifade etti. 4 yıl boyunca çok tecrübeli bir kadro tarafından eğitim alacaklarını ve profesyonel meslek hayatı için yetiştirileceklerini belirterek, başarılar diledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Naki ÇOLAK ise “Arkeoloji Bölümü’nde çok tecrübeli öğretim elemanlarına sahip Hitit Üniversitesi’nde ve arkeoloji açısından çok önemli bir yere sahip olan Çorum’da eğitim alacaksınız. Bu imkânları kendi gayretlerinizle de birleştirerek alanınızda çok başarılı olabilirsiniz” dedi.

Çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan ve Anadolu’da Hititler gibi güçlü bir kültür yaratan coğrafyadaki Hitit Üniversitesi için Arkeoloji Bölümü’nün önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Arkeoloji Bölümü’nün sahip olduğu donanımlı ve yetkin öğretim elemanları, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Karadeniz Arkeolojisini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile çok kısa zamanda uluslararası düzeyde akademik başarılara imza atacağına inandığını vurguladı. Hitit Üniversitesi olarak Hitit Uygarlığı’na ve ülkemiz kültür mirasına çok önem verdiklerini belirten Prof.Dr. ALKAN, Arkeoloji Bölümümüz ile birlikte bu coğrafyanın ev sahipliği yapmış olduğu birçok uygarlığın bilinmeyen yönlerinin araştırılması ve ortaya konulması için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, yeni öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube