Yayınlanma Tarihi: 07 Eylül 2012 Cuma

Rektörümüz Uğurludağ Resuloğlu Kazısı’nı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Uğurludağ Belediye Başkanı Adem İPEK’i makamında ziyaret etti. Daha sonra göreve yeni başlayan Uğurludağ Kaymakamı Hasan GÜMÜŞÇÜOĞLU’nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrasında Rektörümüz, Uğurludağ Belediye Başkanı Adem İPEK ile birlikte Resuloğlu Kazı Başkanı Prof. Dr. Tayfun YILDIRIM’ı ziyaret ederek, kazı alanında bir süre incelemelerde bulundular. Bölgedeki ilk çalışmaların 1870 yılında bir Alman Subay tarafından yapıldığını ifade eden Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun YILDIRIM, kazı alanının son derece zorlu bir bölge olduğunu ve bu nedenle çalışmaların zorlukla yürütüldüğünü belirtti. Bununla birlikte sonuçlarının Hatti Dönemi’ne ait çok önemli ipuçları verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Tayfun YILDIRIM, elde ettikleri sonuçların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren YILDIRIM, Hitit Üniversitesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube