Yayınlanma Tarihi: 10 Ocak 2013 Perşembe

İlahiyat Fakültesi Arap Dili Öğretim Elemanlarından Rektörümüze Ziyaret

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı öğretim elemanları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup CİVELEK başkanlığında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarete Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup CİVELEK, Yrd. Doç. Dr. Şahabettin ERGÜVEN,  Yabancı Uyruklu Öğretim Görevlileri Dr. Abdulkerim el-UBEYDİ ve Dr. Kays MUHAMMED, Öğr. Gör. Yalçın ATALIK, Öğr. Gör. Ceyhun ÜNLÜER, Öğr. Gör. Zübeyt NALÇAKAN, öğretim elemanları Okutman Dr. Harun BEKİROĞLU, Okutman Nizamettin İBRAHİMOĞLU, Okutman Abdullah HACIBEKİROĞLU ve Okutman Mehmet KAYA katıldılar.

Ziyarette, üniversitedeki akademik faaliyetler ile farklı birimlerde yapılmakta olan fiziki gelişmeler gündeme geldi. Prof. Dr. Yakup CİVELEK Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı’nın yapmış olduğu eğitim-öğretim ve kulüp faaliyetleri hakkında Prof. Dr. ALKAN’a bilgi verdi.  Prof. Dr. CİVELEK, hazırlık sınıflarında ilk kez web tabanlı sınav gerçekleştirdiklerini, öğrencilere yönelik Arapça kursu açtıklarını, Arap Dili Kulübü olarak gerek fakülte içerisinde gerekse halka açık çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Prof. Dr. CİVELEK, daha verimli ve başarılı çalışmaların önünü açmak ve üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını yükseltmek amacıyla rektörlüğün, ayrım gözetmeden her kademedeki öğretim elemanına yapılan laptop, masa üstü bilgisayar, yazıcı gibi teknik ve malzeme desteğinin öğretim elemanlarının çalışma azmini daha da artırdığını belirtti. Prof. Dr. CİVELEK, Üniversitemizdeki bütün öğretim elemanlarına aynı düzeyde desteğin  verilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ve bunun çalışma azimlerini daha da artırdıklarını söyleyerek Prof. Dr. ALKAN’a  teşekkür ettiler.

Öğretim elemanlarının talep ve dileklerini tek tek dinleyen Prof. Dr. ALKAN, üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan öğretim elemanlarına verdikleri desteğin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini, öğretim elemanlarının her türlü taleplerinin karşılanacağını, üniversitenin hak ettiği yere en kısa zamanda gelebilmesi için mevcut tüm imkânların seferber edileceğini söyledi. Prof. Dr. ALKAN, “Gerek kütüphaneye eser alımı gerekse eğitim ve öğretim seviyesinin yükselmesine yönelik, akademik, idari, mali  ve teknik her türlü desteği vermekteyiz. Bu desteğimiz kesintisiz devam edecektir. Öğretim elemanı sayımız 150’den  400’e, öğrenci sayımız 8000’den 11.200’e çıkarılmıştır. Bütün bunlar, bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda Çorum’a büyük katkı sağlayacaktır. Amerika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Doğu’daki pek çok üniversite ile akademik, bilimsel işbirliği anlaşmaları yapılmıştır. Bu anlaşmalar sonucu öğretim elemanlarımız bu ülkelerdeki farklı üniversitelere gidebilmekte, oralardan da üniversitemize öğretim elemanları gelebilmektedir. Üniversitemizin köklü üniversiteler olan İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerle ayni kategoride değerlendirilmesi çok adil bir yaklaşım olmamakla birlikte, bu yaklaşım gerek yurt içinde gerekse yurt dışında şimdiye kadar yaptığımız özverili çalışmaların somut bir göstergesi olması açısından anlamlıdır. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) gerek kentimizin sanayi sektörüne gerekse kültürel ve sosyal alanlara yönelik pek çok kurs, seminer ve benzeri faaliyetler gerçekleştirerek katkı sağlayacaktır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, son olarak Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı öğretim elemanlarının ziyaretinden son derece memnun olduğunu ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret,  Irak asıllı Arapça Öğretim Üyesi Dr. Abdulkerim el-UBEYDİ’nin Rektörümüze mahfaza içerisinde özel baskı bir Kur’an-ı Kerim’i takdim etmesiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube