Yayınlanma Tarihi: 15 Ocak 2013 Salı

Rektörümüz Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, 2012 yılsonu değerlendirmesi için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda yerel basın temsilcileri katıldı. Prof. Dr. ALKAN, değerlendirme toplantısında Hitit Üniversitesi için yapılan çalışmalarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.  Üniversitemizde yeni açılan bölümlerden kampüs çalışmalarına kadar birçok konu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. ALKAN, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

“Üniversiteler önemi kavranmış kurumların en başında geliyor”

Üniversitelerin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de artık gerçekten önemi kavranmış olan en önemli kurumların başında geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. ALKAN, yayın organlarında kampüsle ilgili soruların yerini artık üniversitelerden ne bekliyoruz, üniversiteler topluma ne vermelidir, ne verecektir gibi soruların aldığını, bunun da kendisi için gerçekten gurur verici bir durum olduğunu belirtti.

“Üniversiteler binalarıyla değil, AR-GE faaliyetleriyle ön planda”

Üniversitelerin ülkeye ve dünyaya katma değer sağlayacak olan çalışmaların yapıldığı eğitim kurumları olarak hizmet vermesinin fiziki mekandan çok daha önemli olduğunu kaydedenProf. Dr. ALKAN; “Artık üniversiteler sahip oldukları beş yıldızlı otel konforuna sahip binalarla değil, gerçek varoluş sebepleriyle anılmak istiyor. Artık üniversitelerde üretilen AR-GE faaliyetlerinin, bilimsel yayınların öne çıktığını çok kolay bir şekilde görebiliyoruz. ” diye konuştu.

Fiziksel iyileştirme çalışmalarının yanı sıra topluma fayda sağlayacak çalışmaları önceledik

Birçok kurum tarafından dünya üniversite sıralamalarının yapıldığını,bu sıralamalarda en önemli ölçütlerinpatent, yayın, proje çalışmaları olduğunu söyleyen Prof. Dr. ALKAN, “Biz göreve geldiğimizden bu yana gücümüz yettiği kadar fiziksel iyileştirmeleri sağlamaya gayret ettiğimiz gibi ve daha da önemlisi içinde neler yapılabileceğinin araştırmalarını yaptık. Toplumda yaşadığımız her noktada hizmet alıyoruz ve bu hizmetleri yapan insanlar teknik elemanlar.İşte üniversiteler,topluma insan gücü yetiştirerekve AR-GE çalışmaları yürüterek toplumun ihtiyaçlarına bilimin ışığında çözüm arayan, hayatın her aşamasında doğrudan doğruya yer alan kurumlardır.”şeklinde konuştu.

“Doluluk oranımız %99”

Üniversitemizdeki bölümlerhakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. ALKAN,dünyanın her tarafından öğrenci alımı için çalışmalara devam edeceklerini, öğrenci sayısının sürekli arttığını,doluluk oranının %99’a ulaştığını, bu bakımdan örnek gösterilebilecek bir üniversite olduklarını söyledi.

“İstihdam odaklı bölümlerle birlikte öğrenci sayımız artıyor”

Bölüm sayısının 120’lere yaklaştığını,Üniversitemiz bünyesinde yeni merkezler kurulduğunu kaydedenProf. Dr. ALKAN, Üniversitemizdeki öğrenci sayısı artışının YÖK’ün arttırmış olduğu kontenjan artışından olmadığına,yeni açılan istihdam odaklı bölümlere taleplerin fazla olmasından kaynaklandığınadeğindi.

 

“Üniversitemiz cazibe merkezi haline geldi”

Sayısı 113 olan öğretim üyesi sayısının şu anda 167 olduğunu, öğretim elemanı sayısının ise 210’dan 293’e çıktığını söyleyen Prof. Dr. ALKAN,Üniversitemizin her anlamda bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı.“2011 yılında bir öğretim elemanımıza 27 öğrenci düşerken geçtiğimiz sene bu sayı 24’e indi.” diyen Prof. Dr. ALKAN,hedeflerinin bir öğretim elemanına 10, 15 öğrencinin düşmesini sağlamak olduğunu ifade etti. WEBOMETRİCS üniversiteler sıralamasında, evvelki sene 22 bin dünya üniversitesinin içerisinde 6952 sıradayken bu sene yaklaşık bin sıralık bir artışla 5900’lü rakamlara ulaştıkları üzerinde duran Prof. Dr. ALKAN, hedeflerinin ise sırasıylailk 5000, ilk 3000 ve 2000 içerisindeyer almak olduğunusöyledi.

“Akreditasyon çalışmalarımız devam ediyor”

Eğitimde yapısal düzeyde birçok değişiklikler yapıldığını,öğrencilerinüniversitedeki eğitimle ilgili tüm kararların alınmış olduğu en üst organ olan senatoda temsil edildiğini belirtenProf. Dr. ALKAN; “Göreve gelir gelmez akreditasyon çalışmalarına başladık. İnanın bu ilk aşamada biraz zorlu bir süreçti, çünkü çok ciddi değişiklikleri içinde barındıran, uluslararası standartları olan bir çalışma. Biz Mühendislik Fakültesi için iki bölümümüze bu ay başvuruda bulunacağız ve inşallah akreditasyon belgemizi alacağız.” diyerek akreditasyon çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

“Görme engelli öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için sesli kitap okuma cihazını hizmete sunduk”

Hitit Üniversitesi, akademik personeli ve öğrencisi ile Türkiye’de adından söz ettirecek ve inşallah dünya çapında çalışmalara imza atacak diyen RektörProf. Dr. ALKAN, Üniversitemizde uzaktan eğitim biriminin kurulduğunu,merkez kütüphanede her geçen gün kaynak sayısının çoğaldığını, görme engelli öğrencilerimiz ve Çorum’daki bütün vatandaşlarımız için sesli kitap okuma cihazının hizmete sunulduğunu anlattı.

Sürekli Eğitim Merkezi’nde kurslarımız başlıyor

Şehrin merkezinde,kolay ulaşılabilir, çok geç saatlere kadar çok güzel eğitimlerin yapıldığı, katma değer sağlayabilecek bir yer olarak açılan Sürekli Eğitim Merkezinde en kısa zamanda İngilizce kurslarının başlayacağını haber veren Rektör Prof. Dr. ALKAN, herhangi bir uzmanlık alanında belgesi bulunankişilere kurs vermek üzere merkezin kapılarını seve seve açacaklarını söyledi. Prof. Dr. ALKAN,“Gerek kursiyer olarak gerek kurs veren olarak merkeze tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. ”dedi.

“Dünyanın dört bir tarafından 22 üniversite ile eğitim anlaşmamız var

Dünyanın dört bir tarafından 22 üniversite ile eğitim ve araştırma işbirliği protokollerinin imzalandığını belirten Prof. Dr. ALKAN,üniversitelerle çift diploma çalışmaları yürüttüklerini vurguladı.

“Kampüs çalışmalarımız devam ediyor”

“Biz 7 yıllık bir üniversite değiliz. Biz 1976 yılında hizmete yüksekokulla başlayan 37 yıllık bir eğitim kuruluşuyuz. diyen Prof. Dr. ALKAN, kampüs çalışmaları hakkında  “Şu anda kuzey kampüsümüz 485 dönüme ulaştı, maketlerini yapıyoruz, güney kampüste de çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

“Üniversitemiz hızla büyüyor, gelişiyor”

Şu anda Üniversitemizin her yerinde kablosuz internet bağlantısına erişilebilindiğini; misafir, öğrenci, idari, akademik diye birçok kablosuz ağın bulunduğunu belirten Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemizdeki diğer gelişmeleri kısaca şöyle özetledi:“Öğrenci bilgisayar laboratuvarları yenilendi, sınıflara projeksiyon cihazları ve akıllı tahtalar konuldu, Kısa Süreli Yurt Dışı Görevlendirmeleri kapsamında akademisyenlerimizi yurtdışına gönderdik, HÜBTUAM bünyesinde ve TÜBİTAK destekli proje çalışmaları gerçekleştirdik, yeni inşaat laboratuvarı kurduk,AR-GE çalışmaları için TEKNOKENT kuruldu, başarılı öğrencilere her zaman destek verdik, öğrencilerimiz için ring servisi ve gıda hizmetleri sunduk, ikinci öğretim öğrencilerine yemek hizmeti başlatıldı,Erasmus ve Farabi değişim programları kapsamında anlaşmalar imzaladık,tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik, bu kapsamda eğitim fuarlarına katıldık, halkla iç içe kampüs çalışmalarını sürdürdük, Su Ürünleri ve Su Sporları Merkezi için talepte bulunuldu, üniversitemizin logolu ürünleri yapıldı ve bilimsel, kültürel ve spor etkinlikleri gerçekleştirdik.”

Toplantıda anlatılan her şeyin büyük pazılın birer parçası olduğunu söyleyen Prof. Dr. ALKAN, “Şu anda çok minik pazıllarla hareket ediyoruz. Resmin nereye doğru gittiği artık hissedilmeye başlandı.Hedefimiz büyük bir dünya üniversitesi olmak. Bu yapılanlar hepimizin başarısıdır. Sizlere her zaman kapımız açık.diyerek basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube