Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2013 Çarşamba

Karadeniz Arkeolojisini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Rektörümüze Ziyaret

Karadeniz Arkeolojisini Araştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Esra KESKİN, Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga ÇIRAK, Dr. Hamza EKMEN, Okutman Mehmet AYDINKAL, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret ederek merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a, Hitit Üniversitesi’nin vitrini olan merkezlerin çalışmalarına gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. KESKİN, 2012 yılı raporunu ve 2013 yılı için hedefledikleri çalışmaları kapsayan bir brifingi Prof. Dr. ALKAN’a sundu.

Merkezin kurumsal kimliğin oluşturulmasının, merkezin tanınması ve amaçlarına ulaşmada önemli kriterlerden biri olduğunu söyleyerek, bu alandaki çalışma ve faaliyetlerin yapılanmasına öncelik verdiklerini anlatan Yrd. Doç. Dr. KESKİN, bu maksatla merkez logosunun oluşturulması, web sayfasının tasarlanması ve Türkçe ve İngilizce broşür hazırlama çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Merkezin bir sonraki çalışmasının, merkezin resmi açılışı ve tanıtımına yönelik olarak etkinlik düzenlenmesi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. KESKİN, bu kapsamda Karadeniz Bölgesi ve özellikle Çorum ilinin arkeolojik ve sanat tarihi değerlerinin ele alınmasına yönelik olarak, bilim dünyasının tanınmış isimlerinin katılacağı bir panel düzenleme çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

2013 yılı stratejik planları hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Dr. KESKİN, merkezin kurumsallaşma çalışmaları devam edeceğini, Karadeniz Bölgesi’nde çalışan tüm araştırmacı ve bilim insanlarının iletişim içerinde olabileceği ortak bir alan yaratarak geleceğe yönelik çalışma ve projelerin yapılabilmesi için uygun şartların hazırlanmasına yönelik planlamalar yapılacağını söyledi.  Karadeniz Bölgesi arkeolojisi, tarihi, coğrafyası, sanatı ve kültürünü kapsayan, Türkiye’de güvenilir veri tabanı ve arşiv oluşturulması, e-dergi çıkartılması gibi yayın faaliyetlerinin de merkezin hedefleri içerisinde yer aldığı sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sosyal bir sorumluluk olarak gördükleri, ilimizde de gerçekleştirilen arkeolojik çalışmaları bizzat kendisinin de takip ettiğini ve kazı alanlarına ziyaret gerçekleştirdiğini, merkez çalışmalarını çok önemsediklerini ve çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube