Yayınlanma Tarihi: 24 Ocak 2013 Perşembe

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami CEYLAN Rektörümüze Ziyarette Bulundu

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Sami CEYLAN, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret etti. Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sami AĞIRCAN, Murat METİN ve Uğur URHAN’ın da hazır bulunduğu ziyarette Güney Kampüs’ün genişleme alanında yer alan Akıncı Kışlası’nın da Üniversitemize tahsisi konusu ile Üniversitemiz hakkında genel değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Başkanı Ahmet Sami CEYLAN görüşmede, Üniversitemizin yerleşke oluşturulmasında yaşanan bazı sorunların Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a iletildiğini ifade ederek Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Akıncı Kışlasının da üniversiteye devri noktasında kısa sürede önemli gelişmeler kaydedileceğini belirtti.

Üniversitenin sorunlarının adım adım çözüldüğüne dikkat çeken CEYLAN, Üniversitemizin geldiği noktadan büyük bir memnuniyet duyduğunu ve her konuda desteği verdiklerini ve vereceklerini ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ise, üniversitenin ilin tüm paydaşları ile farklı pek çok alanda işbirliklerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üniversitemizin her geçen gün öğrenci sayısı ile ve sahip olduğu büyük potansiyeli ile Çorum’un en dinamik ve en önemli kurumlarından olduğunu, kente her anlamda çok büyük bir katma değer sağladığını ifade etti.

Prof.Dr. ALKAN, adını evrensel kelimesinden alan ve hayatın hemen tüm aşamasını kuşatan faaliyetlere sahip bir bilim kurumu olan üniversitemizin hiçbir zaman kentten kopuk olamayacağını, kampüs seçimindeki önemli unsurlardan birisinin de bu kriter olduğunun altını çizdi. Bugüne kadar hep “Üniversite eşittir kampüs” söylemlerinin dile getirildiğini hatırlatan Prof. Dr. ALKAN, “Üniversite demek sadece bina demek değildir. Bir üniversite için kampus elbette ki olacak, binalar olmazsa olmaz. Ama bizler bu binaların içerisinde evrensel ölçülerde faaliyetlerin yerine getirildiği çalışmalarla anlamlı kılacağız. Üniversiteyi bilim yuvası haline getirmek için bu binaları yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar elbette Çorum için. Önemli olan kalıcı hizmetler vermemizdir.” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, CEYLAN’a çalışmalarında başarılar dileyerek desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube