Yayınlanma Tarihi: 03 Ocak 2013 Perşembe

Edebiyat Kulübü’nden Şiir Dinletisi

Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) ile Hitit Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından Dil ve Edebiyat Derneği'nin toplantı salonunda Yrd. Doç. Dr. Elif AYAN NİZAM ve Yrd. Doç. Dr. Hiclâl DEMİR’in danışmanlığında hazırlanan bir şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Dinletiye Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı olan Turhan CANDAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Elif AYAN NİZAM, Yrd. Doç. Dr. Hiclâl DEMİR, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer AKKUŞ, Öğr. Gör. Mücahit AKKUŞ ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dinletinin başında Turhan CANDAN bir açış konuşması yaptı. İlginin yoğun olduğu programda müzik eşliğinde şiirler okundu; şarkılar, türküler söylendi. Edebiyat Kulübü öğrencileri, Attila İLHAN, Nazım Hikmet, Necip Fazıl KISAKÜREK, Cemal SÜREYA gibi Türk edebiyatının çok önemli şairlerinden şiirler okudular. Ayrıca Abdürrahim KARAKOÇ'un "MİHRİBAN" türküsünün hikâyesinin de anlatıldığı programa Hitit Üniversitesi Öğr. Gör. Mücahit AKKUŞ da iki şiir ile katkı sağladı. TDED Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin KIR da "Hiç" adlı şiiriyle dinleti de yer aldı. Programın sonunda Turhan CANDAN bir şiir okuyarak programı sonlandırdı.  Davetlilerin şiire ve müziğe doyduğu programın sonunda Turhan CANDAN şiir okuyanlara çiçek takdim etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube