Yayınlanma Tarihi: 07 Ocak 2013 Pazartesi

Üniversitemiz ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Ortak Eğitim Projesi

Proje koordinatörlüğünü Hitit Üniversitesi adına Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem SİR GAVAZ ve Milli Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Kadir SÖNGÜT’ün yaptığı “Minik Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor, Yaşıyor, Öğreniyor” Projesi işbirliği protokolü, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN’in katkılarıyla Rektörlük makamında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. ALKAN, “Gerçekten çok istediğim bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyorum. Akademisyen arkadaşlarıma bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı ve böyle bir çalışmanın içinde bulundukları için teşekkür ederim.” dedi.

Çorum Milli Eğitim İl Müdürü Aytekin GİRGİN ise, 25 Aralık 2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, bağlı bulundukları illerdeki üniversiteler ile eğitim işbirliği protokolü yapılması hususunda bir yazının kendilerine ulaştığını, hem üniversitemiz hem de İstiklal İlkokulu öğretmenleri tarafından bir ay önce hazırlıklarının yapılmaya başlandığı bu projenin bu bağlamda daha da kıymetlendiğini ifade etti.

Hitit Üniversitesi ile Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında, Pilot Okul olarak seçilen Çorum Merkez İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilecek olan projenin Yürütme Kurulu’nda Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülşen ASLAN ELKIRAN, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğr. Gör. Tuğba GÜLEN, Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet KANAK,  Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Neslihan YILMAZ,  Çorum Merkez İstiklal İlkokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin GÜLER ve Çorum Merkez İstiklal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hacer KARA yer almaktadır.

Projemiz Hitit Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak olarak yapılan bir çalışma olup öncelikli olarak Pilot Okul uygulaması ile İstiklal İlkokulu’nda uygulanacak, daha sonra ise ilimizdeki tüm ilkokullarda yaygınlaştırılacaktır.

Bu doğrultuda; İstiklal İlkokulu öğrencilerine müze kültürü kazandırmak, Hitit Uygarlığı ile ilgili bilgilendirmelerini sağlamak, tarih bilinci aşılamak ve geçmişin izini sürerek geleceğe güvenle bakmaları noktasında bireysel farkındalıklarını artırmak, çocuklarda yaratıcılık, kendine güven, inisiyatif alma, bağımsız düşünme, öz denetim ve sorun çözme potansiyellerinin geliştirilmesi, öğrencilerin yaşadığı şehri tanımaları ile yerel ve ulusal yönetim hakkında bilgi edinmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Sanat Eğitimi; bireyin doğadan, duygu ve düşünce ürünleri olan tüm insani değerlerden haz duyan, kendisini ve diğer insanları seven, duygularını başka insanlarla paylaşan, üretme hazzını duyan, toplumsal bir varlık olma bilinci ve sorumluluğu taşıyan, yaratıcı, yapıcı, zihinsel ve duygusal gelişimi sağlıklı, dengeli bir kişilik geliştirmeyi amaçlar. Bu bağlamda Hitit Üniversitesi bünyesinde bulunan akademisyenlerle birlikte çocuklara deneysel arkeoloji, yaratıcı, drama, tiyatro ve geleneksel el sanatları gibi branşlarla bilgi aktarımı yoluna gidilecektir.

Pilot Okul olarak seçilen Çorum Merkez İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile uygulanacak olan çalışmanın her aşaması, adım adım fotoğraflanacak ve gerekli notlar alınarak “Minik Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor, Yaşıyor, Öğreniyor” adlı Proje Kitapçığı hazırlanacaktır. Çorum Merkez İstiklal İlkokulu’ndaki pilot uygulama sonrası, projenin başarıyla sonuçlanması durumunda da il merkezinde bulunan tüm ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine bu projenin uygulanması planlanmaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube