Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2013 Perşembe

Meslek Yüksekokulumuzda Ahilik ve Vakıflar Konulu Konferans Verildi

9 Ekim 2013 Çarşamba günü, saat 14.00’de Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Ilıca tarafından “Ahilik ve Vakıflar “ konulu konferans verildi.

Konferans;  Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari programlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Öznur Sakınç, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları; Öğr. Gör. Nevzat Koçak, Öğr. Gör. Cemal Çevikli, Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ragıp Atalay, Meslek Yüksekokulu öğretim  görevlileri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konferans Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez’in açılış konuşması ile başladı.  Prof. Dr. Menderes Suiçmez konuşmasında; sanatta, ticarette ve ekonomide örnek tavırların ahilik ve vakıflar kurumları sayesinde tarihimiz boyunca sergilendiğini ve bu tavırların günümüz kuşakları için de önemli birer yol göstergesi  olduğunu belirtti.

Açılış konuşmasının ardından konferans Öğr. Gör. Ali Ilıca’nın sunumu ile devam etti. Öğr. Gör. Ali Ilıca; Türk geleneğinde ahiliğin, inanç ve töreyi esas alan, toplumsal kaynaşma ve dayanışmayı amaçlayarak, içerisinde yaşadığı topluma karşı bireylerde sorumluluk duygularını pekiştirdiğini ifade etti. Öğr. Gör. Ilıca vakıfların da millî kültürümüzün ve tarihimizin tapu senetleri olan eski eser ve abidelerin büyük bir kısmını oluşturduğunu ve  tarihimizin temel bölümlerinden birini kapsayan sosyal adaletin gerçekleştirilmesinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube