Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2013 Çarşamba

Rusya Federasyonu’ndan Üniversitemize Ziyaret

Rusya Federasyonu içerisinde yer alan ve Kuzey Kafkasya bölgesinde bulunan Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Kültür Bakanı Uali Yevgemukov ve Milletvekili Ali Aslanov ile beraberindeki heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Türkiye ile Rusya arasında kültürel işbirliğinin artırılması anlamında Türkiye’de bir dizi etkinlik düzenleyecek olan heyette Karaçay-Çerkez Kültür Bakanlığı Elbruz-Merkury Halk Dansları Topluluğu da yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ile Karaçay Çerkez Cumhuriyeti Kültür Bakanı Uali Yevgemukov arasında yapılan görüşmede daha çok Üniversitemiz ile Karaçay Çerkez Cumhuriyeti’nde bulunan ve YÖK tarafından denkliği kabul edilen üniversiteler arasında işbirliği yapılması konusu görüşüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ülkemizde uygulanmakta olan değişim programları kapsamında bu ülke ile de işbirliği yapmak istediklerini, ayrıca kültürel işbirlikleri yapılabileceğini ifade etti.

Konuk Bakan Uali Yevgemukov ise Türkiye ve Üniversitemiz ile her türlü kültürel, eğitim ve benzer konularda işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek, zaten atalarımızdan gelmekte olan köklü kültürel bağlarının bulunduğunu vurguladı. Üniversitemiz ile yapılacak olan işbirliklerinden büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Yevgemukov, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a göstermiş olduğu yakın ilgi ve samimi ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube