Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2013 Cuma

Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde, 29 Kasım 2013 Cuma günü, Meslek Yüksekokulu  yeni binamızın temel atma töreni; Valimiz Sabri Başköy, eşleri Fatma Başköy, Garnizon Komutanımız J. Alb. Ahmet Çelik, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürümüz Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkan Yardımcımız Alper Zahir, 19. Dönem Çorum Milletvekilimiz Adnan Türkoğlu, İl ve ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi sonrasında katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “1976 yılında açılarak Türkiye’de ilk 13 Meslek Yüksekokulu arasında yer alan Çorum Meslek Yüksekokulu’nun, yaklaşık 40 yıl sonra temelini atması bizlere nasip oldu” diyerek Meslek Yüksekokulu binamızın temel atma töreninin heyecan ve mutluluk verici olduğunu söyledi.

İlimiz ve ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda istihdam odaklı programlar açmaya gayret ettiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum’un; Samsun’a yakın, Ankara’ya yakın ve İstanbul’a ulaşımının kolay olduğunu belirterek,  “Yaşaması keyifli, güzel şehrimiz her şeyin en iyisine en güzeline layıktır” dedi.

“Hayallerimiz yüksek! Hayaller yüksek olmadan Dünya Üniversitesi olunmuyor” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünyaya entegre bir üniversite olma hedefiyle çıktığımız bu yolda; 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının (WUC 2016) üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirileceğini; Mühendislik Fakültesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri tarafından ortopedik engelli vatandaşların ulaşımlarının sağlanması amacıyla üretilen "Civciv" isimli engelli ulaşım aracının, ulusal televizyonlarda yer aldığını; 3 kıtadan, 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrencimizin üniversitemizde eğitim-öğretime başladığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  Üniversitemizin yapmakta olduğu gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle daha da güçlü bir şekilde emin adımlarla bir Dünya Üniversitesi olma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi.

“İçinde bulunduğumuz yerleşkede 7.000 m2 kapalı alana sahip, 4 ayrı blokta yer alan derslikler ve akademik, idari ofislerde 40 yıla yakın bir süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettiren Meslek Yüksekokulumuz, bugün temelini atacağımız yeni binalarımız ile içerisinde öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için ofislerin, Uzaktan Eğitim Merkezinin, İl Sınav Merkezinin, Konferans Salonunun, Sosyal Tesisin, Yemekhanenin, Kantinin, Kapalı Otoparkın ve Konukevinin bulunacağı ve toplamda 17.200 m2 kapalı alana sahip olacak, çağdaş tasarıma sahip yeni bir yerleşkeye kavuşacaktır” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu azim, bu birliktelik bizleri çok daha güzel başarılara ulaştıracaktır” diyerek bu ekip çalışmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

İlimize her şeyin en güzelini yapmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Sahip olduğumuz birikim ve tecrübelerimizi, nitelikli insan yetiştirme noktasında ülke hizmetine sunacağımız değerli öğrencilerimize daha iyi ortamlarda aktarabilmek adına ortak kullanım mekânlarımızı yenileme ve geliştirme çabasıyla çıktığımız bu yolda bugün temelini atacağımız binalarımızın en kısa sürede başarıyla tamamlanıp hizmete açılması temennisiyle, yeni binalarımızın üniversitemize, ilimize ve bölgemize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Valimiz Sabri Başköy, “Hitit Üniversitesi şahlandı” sözleri ile konuşmasına başlayarak, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un tüm kesimleriyle birlikte el ele verip, büyük bir sinerji yakaladığını açıkladı.  Üniversitemiz Yerleşke sorununun hallolduğuna dikkat çeken Vali Başköy, Üniversitemiz Güney Kampüsünün sağlık kampüsü olacağına dikkat çekerek ortak akıl ve işbirliğinden Çorum’un kazanacağını açıkladı.

Şehir insanının moral motivasyonuna dikkat çeken Valimiz Başköy, Çorum’un yakaladığı bu sinerji ile daha büyük hamleler yapacağını belirterek Meslek Yüksekokulu binamızın Üniversitemize, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokulumuzun ilk açıldığında ders veren öğretim elemanlarına plaket takdim edildi.  Daha sonra butona basılarak Meslek Yüksekokulumuz yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube