11 Aralık 13
Yabancı Uyruklu Öğrencilerimize Yönelik Gezi Programları Devam Ediyor

Üniversitemiz yabancı uyruklu öğrencileri, Çorum, Alacahöyük ve Boğazkale gezilerinden sonra 10.12.2013 tarihinde de Üniversitemiz ile Amasya Üniversitesinin ortak girişimleri ile düzenledikleri gezi için Amasya’ya gittiler. Öğr. Gör. Zekeriya Işık’ın başkanlığında yürütülen gezi programında bundan önceki gezilerde olduğu gibi Hitit Akademi Derneği de aktif rol aldı. Gezi programı Amasya Üniversitesi Rektörlüğüne yapılan ziyaret ile başladı. Burada Amasya Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle Çorum’dan giden öğrencilerin tanışması ve kaynaşması sağlandı. Daha sonra Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya tarafından kabul edilen gezi kafilesine, sırasıyla, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Amasya Müzesi, Şerafettin Sabuncuoğlu Tıp Müzesi, Maket Amasya Müzesi gezdirildi.

Amasya Rektörlüğü tarafından verilen öğle yemeğine katılan gezi kafilesi, şehir manzarasının eşsiz güzelliğinin görülebildiği yüksek bir mevkide gerçekleştirilen şehir seyrinden sonra Amasya’dan ayrıldılar.