Yayınlanma Tarihi: 13 Aralık 2013 Cuma

Üniversitemiz İle İstanbul Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin üniversitemizle ortak çalışma talebi üzerine yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Görüşmeler sonucunda iki üniversite arasında açık ve uzaktan eğitim alanında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Açık ve Uzaktan Fakültesi öğrencileri için İstanbul dışı illerde ihtiyaç duyulan hizmetlerin üniversiteler bünyesinde yürütülmesine ve karşılanmasına dair protokol Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet arasında imzalandı.

İmzalanan protokol gereğince Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Öğrencilerine yönelik olarak akademik destek, danışma, tanıtım ve bilgilendirme hizmetlerinin yerine getirileceği bir temsilcilik oluşturuldu.  Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi hizmetleri için oluşturulan temsilcilikte görevli personel, AUZEF’e gelen her türlü yazışma, bilgi, belge doküman, yenilik, araştırma ve kaynaklarda doğrudan yerel aktör olarak çalışacaktır. Üniversitemizde kurulan birim temsilcilik bölgesi içinde AUZEF tarafından yapılan sınavlarda temel koordinatör olarak görev yapacak ve sınav hizmetlerinin yerine getirilmesinde AUZEF ile işbirliği içinde olacaktır.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, yakın çalışma isteklerini kabul etmesinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a yazılı teşekkür mektubu gönderdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da yaptığı açıklamada Hitit Üniversitesinin, bir dünya üniversitesi olma yolunda emin ve sağlam adımlarla ilerlediğini, yurt içi ve yurtdışı çalışmalarla çok yönlü olarak hedef büyüterek vizyon geliştirdiklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ülkemizdeki üniversitelerle yakın işbirliği içinde bulunmaktan da büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube