Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2013 Pazartesi

HUZEM Ortak Dersler Sınavı Yapıldı

Üniversitemiz bünyesinde 2013 yılında kurulan HUZEM (Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) tarafından koordine edilen ortak dersler sınavı başarıyla yapıldı. Önlisans ve lisans öğrencilerimizin aldığı Türk Dili-1, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-1 derslerinin ara sınavları 24 Kasım 2013 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde uygulanan merkezi sınava aynı anda toplam 4 bin 300 öğrenci katıldı.

Sınavlar sonrası bir değerlendirme yapan HUZEM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, kısa süre önce kurulan HUZEM biriminin hızlı bir şekilde çalışmalarına başladığını ve bu çerçevede ortak derslerin uzaktan eğitim yoluyla verilmeye başlandığını belirtti. Pek çok üniversitede ortak derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle verildiğini ve sınavların da merkezi sitemle yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Evkuran, 2013-2014 Eğitim ve Öğretin yılında Türk Dili-I ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I derslerinin uzaktan eğitimle verilmeye başlandığını, böylece birimlerin program hazırlama ve derslik kullanımı açısından büyük bir rahatlama yaşadığını vurguladı. Prof. Dr. Evkuran HUZEM sisteminde her bir ders için video kayıtları, ders notları, sesli ve görsel dosyalar yer aldığını ve öğrencilere destek vermek amacıyla periyodik olarak derslerle ilgili olarak akademik danışmanlık hizmetlerinde sürdürüldüğünü söyledi.

Ortak Dersler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bakan da, "Bu çalışma ve ardından yapılan arasınav Üniversitemiz bünyesinde ilk kez gerçekleştirilmektedir. Çok sayıda öğrencimizi tek oturumda aynı anda sınava aldık. Bu konuda birimlerimizin ve görevli arkadaşlarımızın titiz çalışmaları ve katkıları söz konusudur. Sınavlarda görevli öğretim elemanlarının görevli oldukları salonlar ve sınava girecek öğrencilerin listesi ilgili birimlere gönderilmiş ve sınavın sorunsuz bir şekilde geçmesi için gerekli hazırlıklar yapılmıştır. Sorular ve optik formlar şeffaf poşetlere konularak kilitli plastik kasalarla güvenli bir şekilde taşınması ve birimlere ulaşılması sağlanmıştır.” Dedi. Yrd. Doç. Dr. Bakan, arasınav sonuçlarını en kısa surede optik okuyucu sistem ile okunarak adayların öğrenci bilgi sistemine doğrudan aktarılacağını da ifade etti.

Sınav süresince birimlerde görevli öğretim elemanlarına sınavın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, Üniversitemiz eğitim kurumlarında okutulmakta olan ortak dersler ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için Üniversitemizde okutulmakta olan ortak derslerde evrensel ölçüler göz önünde tutularak, belirli bir standardı yakalamak istediklerini açıkladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube