Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2013 Cumartesi

“Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Meslek Yüksekokulu İle Devam Edildi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından engellilik konusunda üniversitemizde farkındalık oluşturmak, engellilerle ilgili sorunları tartışmak ve çözüm üretebilmek amacıyla eğitim birimlerimizde devam eden “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”na Meslek Yüksekokulu  ile devam edildi.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, Meslek Yüksekokulu öğrencileri, öğretim elemanları ve idari personelin  katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, neden bu tür bir farkındalık çalışması yaptıklarını ve bu çalışmaların önemini aktardı. Hitit Üniversitesi'nin bu konuda bugüne kadar neler yaptığını ve gönüllülük esaslı bu çalışmalarla engellilerin nasıl bir fark yaratabileceklerini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, mesleki bilgi ve beceri ile entelektüel birikim sağlayan üniversitenin, engellilerin yaşama bağlanmalarındaki önemini vurguladı.

Daha sonra kürsüye Gazeteci Ayhan Aykanat davet edildi. Ayhan Aykanat da, engelli kardeşlerimize yardımcı olunmasını, sahip çıkılması gerektiğine değinerek, bir engelli olarak başından geçen olayları tüm öğretim elemanları ve öğrencilerle paylaştı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube