Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2013 Çarşamba

“Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları”nın Sonuncusu SYO’da Yapıldı

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyonunca düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’nın sonuncusu Sağlık Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi.

Sağlık Yüksekokul’u öğrencileri, öğretim elemanları ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, neden bu tür bir farkındalık çalışmasına ihtiyaç duyulduğuna dair kısa bir giriş konuşması yaptıktan sonra Sağlık Yüksekokulu Engelli Öğrenci Birimi temsilcisi Öğr. Gör. Filiz Selen konu hakkında detaylı bir bilgi sunumu yaptı. Daha sonra kürsüye Süleyman Kamışlı ve oğlu Vural Kamışlı davet edildi. Kendileri, engelli mensubu olan bir ailenin olaylara bakış açısını paylaştılar. Aile ve toplumun algılarının, engelli birey ve ailelerinin yaşam mücadelelerini nasıl etkilediğini örneklerle açıkladılar. Etkinlik, engelini aşmasında kendisine ilham veren saz eğitiminden sunduğu örnekleri sergileyen Vural Kamışlı’nın söylediği ve çaldığı iki parçayla sona erdi.

03-23 Aralık 2013 tarihleri arasında Üniversitemizin her akademik biriminde ayrı ayrı düzenlenen “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları” bu son toplantı ile tamamlandı. 

Bu toplantıların, katılan öğrenci ve personelimizin algısının değişmesinde, “yapamadıklarımıza değil yapabileceklerimize” odaklanılmasında bir fark yarattığına inanıyor, faaliyetlerimize katkı sunan engelli STK’lara ve engellere rağmen yaşam sevinçleriyle bizlere örnek olan engellilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube