Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2013 Cuma

Öğrencilerimiz “Uluslararası Öğrenci Festivali” Düzenlendi

Üniversitemiz yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla Dünya’nın farklı ülkelerinden gelerek Üniversitemizde eğitime başlayan yabancı uyruklu öğrencimiz, 26 Aralık 2013 Salı günü, Devlet Tiyatro Salonunda “Uluslararası Öğrenci Festivali” isimli etkinliği gerçekleştirdiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Üniversitemiz Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ, Aktif Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Cemil Hakyemez ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan birer konuşma yaptı.

 Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ ve Kulüp Danışman Hocası Doç. Dr. Cemil Hakyemez, kulüp faaliyetlerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak, faaliyetlerinde kendilerine her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, Üniversitemizin öğrencilerinin her zaman yanında olduğunu belirterek Dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizin, öğrenimlerini sürdürürken üniversitemizi, ilimizi ve ülkemizi daha iyi tanımakla birlikte farklı kültürlerle buluşma fırsatı da bulacaklarını ve aynı zamanda bu öğrencilerimiz, üniversitemizin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Teknolojinin gelişmesiyle fiziksel sınırların her geçen gün daha da ortadan kalktığı günümüz dünyasında eğer bizlerde büyük olmak istiyorsak çalışmalarımızı dünya ölçeğinde yapmalıyız diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2.5 yıl öncesi o günkü Üniversitemizin  konumuna göre Dünya Üniversitesi sloganıyla oldukça iddialı bir çıkış yaptıklarını belirterek, “Eğer büyük olacaksak, dünya genelinde aktör olacaksak, her çalışmamızı dünya ölçeğine göre yapmalıyız” dedi.

“Gelişmiş üniversiteler ve gelişmiş ülkeler birbirini destekleyen iki önemli unsurdur. Üniversiteleri gelişmemiş olan bir tane bile gelişmiş ülke bulamazsınız” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  “Günümüzden 100-200 yıl öncesi geri gittiğimizde Osmanlı çağın merkeziydi. Siz güçlüyseniz dünyanın her yerinden size gelirler ve atalarımıza geldiler de …” diyerek, “Bizim kökümüzde bu güzel maya var ve bizlerde bu yönde tekrar yön almalıyız.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, Gürcistan, İran, İspanya, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Tacikistan ve Türkmenistan’dan olmak üzere, 3 kıtadan, 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrencimiz Üniversitemizde eğitim-öğretime başladığını ve bu sayının gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını belirterek dünyanın pek farklı noktasından Üniversitemize öğrenci geldiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, dünya üniversiteleri ile yaptıkları ikili anlaşmaların önemine değinerek öğrencilerimize de, Mevlana ve Erasmus programlarından yararlanmalarını istedi.

Üniversitemizin büyük bir Üniversite olduğunun altını çizen Rektörümü Prof. Dr. Alkan, “Tüm güzellikler gönlünüzce olsun, hep istediğiniz gibi güzel bir yaşantınız olsun” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği etkinlik, yabancı uyruklu öğrencilerimizin başarılı gösterileri  ve katılımcıların beğenileri ile sonlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube