Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2013 Çarşamba

Rektörümüz Borsa Finans Kulübü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Borsa Finans Kulübü Öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kırgızistan Uyruklu değişim programı öğrencileri ile birlikte 26 – 27 Kasım 2013 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na eğitim ve bilgi almak amacıyla etkinlikler gerçekleştirmiştir. Etkinlik sonrasında kulüp öğrencileri, Doç. Dr. Selçuk Kendirli, Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı, Yrd. Doç. Dr. İlker Sakınç ve Öğr. Gör.  Fatih Konak eşliğinde  etkinliklerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak ve teşekkürlerini iletmek için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük şehirleri, büyük kurumları görmenin çok önemli olduğunu ve hayatımıza illaki bir katkı sağlayacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bizler sizlerin daha iyi gelişimini sağlamak amacı ile gücümüz yettiğince gayret ediyoruz dedi.

Borsa Finans Kulübü’nün yaptığı etkinliklerde öne çıkan “Sanal Portföy Yarışması”na değinerek Sermaye Piyasası Kurulu’nun katkıları ile son iki yıldır düzenlenen bu yarışmanın hem öğrencilerimize hem de diğer üniversitelere örnek olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan Üniversitemizde dünya genelinde kabul görmekte olan gereklilikler esas alınarak akreditasyon çalışmalarına büyük önem verildiğini, eğitim birimlerimizde bu çalışmaların yapıldığını belirtti.

Hitit Üniversitesinin hızla gelişmesine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonasının (WUC 2016) üniversitemiz tarafından ilimizde gerçekleştirileceğini; Mühendislik Fakültesi Mekatronik ve Alternatif Enerji Kulübü öğrencileri tarafından ortopedik engelli vatandaşların ulaşımlarının sağlanması amacıyla üretilen "Civciv" isimli engelli ulaşım aracının, ulusal televizyonlarda yer aldığını; 3 kıtadan, 15 farklı ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrencimizin üniversitemizde eğitim-öğretime başladığını belirterek Üniversitemizin yapmakta olduğu gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle daha da güçlü bir şekilde emin adımlarla bir Dünya Üniversitesi olma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi.

Erasmus ve Mevlana programlarına ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak öğrencilerimizin bu programlara katılmaları yönünde tavsiyede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin büyük bir üniversite olduğunun altını çizerek öğrencilere; “gözlem yeteneğine sahip olun, özgüveniniz tam olsun, Üniversitemiz her zaman sizlerin yanında” diyerek öğrencilerimize başarı dileklerini iletti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube