Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2013 Çarşamba

Üniversitemizde “Kariyer Günleri” Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversite öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlamak ve mezuniyet sonrasında iş hayatına atılmadan önce karşılaşabilecekleri güçlükleri görebilmeleri ve iş dünyasının kendilerinden istedikleri konusunda bilgi sahibi olabilmeleri adına Üniversitemiz ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile “Kariyer Günleri”  etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın konuğu Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal oldu. Gerçekleştirilen etkinliğe Çorum Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İş Kur İl Müdürü Zafer Eyvaz, Üniversitemiz akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çorum İş-Kur İl Müdürü Zafer Eyvaz, gençleri, henüz öğrencilik dönemlerinde istihdam konusunda bilinçlendirmek amacıyla, bu süreçten daha önce başarıyla geçmiş kişilerle bir araya getirdiklerini söyledi.

Eğitim dönemi, iş hayatına atılması ve yürüttüğü görevlerle ilgi kısa bilgiler aktaran Çetin Başaranhıncal, edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşarak, soruları yanıtladı.

Çetin Başaranhıncal, öğrencilerimizden gelen “Kamuda çalışmak mı daha avantajlı yoksa özel sektörde mi?” sorusuna “Özel sektörde daha çok çalışmanız lazım, ama bununla birlikte özel sektörde yükselme ihtimaliniz her zaman daha çoktur ancak özelde yapılan birkaç hatayla yollarınız ayrılabilir” şeklinde cevap vererek çalışma statüsü ne olursa olsun iş hayatında büyük bir özverinin ve azmin olması gerektiğini vurguladı.

Başaranhıncal, son olarak Çorum’da Üniversite ile iş dünyasının ortak hareketi neticesinde her türlü sorunun üstesinden gelindiğini ifade ederek, öğrencilere üniversite ve iş hayatlarında başarılar diledi.

Etkinlik sonunda İş-Kur tarafından yapılan çekilişle iki öğrencimize tablet bilgisayar hediye edilirken, beş öğrencimizde İş-Kur İl Müdürlüğü'nde staj yapma hakkı kazandı.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube