Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2013 Perşembe

Rektörümüz Çorum Şeker Fabrikası’nı Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen Edebiyat Fakültemiz Öğretim Üyeleri ile birlikte Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Naki Çolak, Doç. Dr. Dursun Ali Köse, Yrd. Doç. Dr. Serhat Fevzi Özeren, Yrd. Doç. Dr. Ebru Gökmeşe, Yrd. Doç. Dr. İlknur Tosun Satır, Yrd. Doç. Dr. Sevil Özkınalı, Yrd. Doç. Dr. Emre Avcı, Öğr. Gör. Çiğdem Dönmez Güngüneş ve Uzman Güner Saka hazır bulundular.

Kurumsal anlamda ciddi işbirlikleri yapmayı planladıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Merkez Laboratuvarın 5 aya kadar hizmete gireceğini belirterek “Laboratuvarımızda hocalarımız çalışmalarına devam edecek ve bu laboratuvarda Şeker Fabrikası gibi köklü kuruluşlarla da işbirliği içerisinde çalışmak istiyoruz” dedi.

Üniversitemizde güçlü bir akademik kadronun olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ikili işbirliği çerçevesinde somut adımlar atmak istediklerini ve bu tür çalışmaların her iki kurum adına çok faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Şeker pancarının tarladan alınıp, işlenmesi ve paketlenmesine kadar olan süreç hakkında teknik bilgiler aktaran Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk, fabrikada kristal şeker üretildiğini ve kampanya süreci olarak adlandırılan üretim döneminde kendi elektriklerini ürettiklerini ifade etti.

Üniversitemiz ile ortak çalışmalar içerisinde olmaktan memnuniyet duyacağını ifade eden Öner Öztürk, nazik ziyaretinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaret sonunda Üniversitemiz öğrencilerinin ilerleyen günlerde Çorum Şeker Fabrikası’na teknik gezi düzenlemesine ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube