Yayınlanma Tarihi: 08 Aralık 2013 Pazar

Gine’li Doktorlardan Rektörümüze Nezaket Ziyareti

Çorum Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) tarafından hazırlanan ve TİKA, Sağlık Bakanlığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Gine Cumhuriyeti'nin Sağlık ve İnsan Kaynakları Kapasitesine Katkıda Bulunma' isimli proje kapsamında Gine Cumhuriyeti'nden Çorum’a gelen 10 doktor, ANATIPDER Başkanı Dr. Ethem Zobacı eşliğinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Bir ay boyunca; Üroloji, Göz, Kadın Doğum, Plastik Cerrahi ve Genel Cerrahi branşlarında uygulamalı eğitim alan 10 Gineli doktor, Çorum’da geçirmiş oldukları bu bir aylık sürenin kendileri için son derece yararlı olduğunu, burada edindikleri deneyimlerini ülkelerindeki insanlar için kullanacaklarını ve burada bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler.

Cemal Abdul Nasır Üniversitesi’nden grup koordinatörü olarak duygularını belirten Tchedre Tchandikou Assimou, daha önce teorik olarak bildikleri ama uygulamasını yapmadıkları birçok operasyonu bizzat uygulayarak tecrübelerini geliştirme fırsatı bulduklarını ve bu anlamda projenin hedefine ulaşmış bir çalışma olduğunu belirtti. Ülkelerine döndüklerinde olumlu izlenimlerini Gine Türkiye Konsolosluğu ve Cemal Abdul Nasır Üniversitesi Rektörlüğü ile de paylaşacaklarını belirten Assimou, Üniversitemiz ile kalıcı ve daimi işbirliği içinde ortak projeler yürütmeyi çok arzu ettiklerini ve böylelikle Türkiye’nin tıp alanındaki yetkinliğini ülkelerine taşımak isteklerini ifade etti.

Ziyaretleri için teşekkürlerini ileten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, kendilerini Çorum’da misafir etmekten duydukları memnuniyeti belirterek, üniversite olarak her tür işbirliğini gönülden desteklediklerini ve üniversitemizin Gine’den gelecek akademisyen ve öğrencilerle Mevlana Değişim Programı kapsamında sürdürülebilir işbirlikleri yapmaktan memnun olacaklarını ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube