Yayınlanma Tarihi: 08 Aralık 2013 Pazar

Rektörümüz İlim Yayma Cemiyeti’nde Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İlim Yayma Cemiyeti Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Özel Buhara Yükseköğretim Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerimizle bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş, Kırgız öğrencilerimizin de katıldığı organizasyonda hep birlikte vakit geçirmenin mutluluk verici olduğunu ifade ederek, yurtta kalan öğrencilerin aile ortamında vakit geçirmeleri adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.    

Rektörümüzün çok başarılı projelere imza attığının altını çizen İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Av. Mehmet Karadağ, sadece İlim Yayma Cemiyeti olarak değil tüm Çorum’un katkılarıyla Üniversitemizde yapılan çalışmalara destek verilmesi gerektiğini vurguladı. “Bundan sonraki süreçte, burada oluşturduğunuz dostluk bağlarının ömür boyu devam etsin, farklı ülkelerden gelen öğrencilerle kurduğunuz anlamlı dostluklar var, kendinizi geliştirmek ve ufkunuzu açmak adına uluslararası iletişim halinde olmamız gerekli” diyerek tüm öğrencilere başarılar diledi.

Sözlerine “Artık dünya vatandaşı olunması gerektiğine inanıyorum ve uluslararası olmak zorundayız” diyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Alkan, “Günümüz dünyasında dünyanın hangi ülkesinde iyi olan ne varsa bunlara ulaşıp, öğrenmek ve almak gereklidir, artık her anlamda uluslararasılaşmak zorundayız” dedi.    

Üniversitemizde 63 yabancı uyruklu öğrencimizin eğitim-öğretime başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin yapmakta olduğu gayretli çalışmalarla ve almış olduğu desteklerle daha da güçlü bir şekilde emin adımlarla bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Alkan, son olarak “Yaklaşık 3’te ikisi şehir dışından gelen öğrencilerimizin ev ortamında bir yurtta kalabiliyor olmaları bizler ve öğrencilerimiz için çok önemli” diyerek vermiş oldukları desteklerden ve öğrencilere sunulan imkanlardan dolayı İlim Yayma Cemiyeti Yönetimi’ne teşekkürlerini iletti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube