Yayınlanma Tarihi: 13 Mart 2013 Çarşamba

Günümüz Türk Öyküsünde Kadının Sesi Sempozyumu'na Üniversitemizden Katılım

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile Küçükçekmece Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Günümüz Türk Öyküsünde Kadının Sesi Sempozyumu"nda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK "Kadın Birey Toplum Bağlamında Selma Fındıklı'nın Hikâyeleri" başlıklı bir bildiri sundu.

Yoğun katılımla gerçekleşen sempozyuma çok sayıda akademisyen ve kadın öykü yazarı katıldı. Etkinlikte Sibel ERASLAN, Cihan AKTAŞ, Müge İPLİKÇİ, Fatma BARBAROSOĞLU ve Sevinç ÇOKUM gibi günümüz edebiyatının önemli yazarlarıyla tanışma fırsatı bulan Doç. Dr. DEMİRYÜREK, ismi geçen yazarlarımızı Hitit Üniversitesi'nde ve Çorum'da görmekten mutluluk duyacaklarını söyleyerek kendilerini Üniversitemize davet etti.