Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2013 Cuma

Üniversitemizde “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu” Güreşçilerimizin İsimleri Yaşatılıyor

 

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu dersliklerine, Çorum’un yetiştirdiği “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu” güreşçilerimizin isimleri verilerek şampiyon güreşçilerimiz; Adil CANDEMİR, Mahmut ATALAY, Tevfik KIŞ ve Nazım AVLUCA’nın isimleri Üniversitemizde yaşatılıyor.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın ev sahipliğinde, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda gerçekleştirilen törene; Vali Yardımcısı Hamdi BOLAT, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçimiz Tevfik KIŞ, Dünya Şampiyonu güreşçimiz Nazmi AVLUCA, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum güreşçimiz Mahmut ATALAY’ın kızı Müberra ATALAY, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum güreşçimiz Adil CANDEMİR’in oğlu Gürkan CANDEMİR, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin TEKE, güreş antrenörleri, güreş sporcuları  ve üniversitemiz öğretim üyeleri ile öğrencilerimiz törene katıldı.
 
Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER açış konuşmasıyla başlayan tören,  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Mahmut ATALAY’ın kızı Müberra ATALAY ve Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçimiz Adil CANDEMİR’in oğlu Gürkan CANDEMİR, Tevfik KIŞ ve Şampiyon güreşçimiz Nazmi AVLUCA’nın konuşmalarıyla devam etti. Etkinlikte şampiyon güreşçilerimize ilişkin yapılan slayt sunum, genç güreşçilerimizin yaptığı gösteri ve  halk oyunu gösterisi yapıldı.
 
Törende 38 yıllık akademik hayatının en mutlu anını yaşadığını açıklayan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk YAMANER, amaçlarının ve yola çıkış felsefelerinin  dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerimizi unutturmamak olduğunu belirtti. Doç. Dr. YAMANER, Çorum’un sporcu potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve ilimizden çıkan olimpiyat şampiyonlarının buna bir örnek teşkil ettiğini, olimpiyat merkezinin ilimize çok yakışıcağını ifade ederek herkezin elinden geleni yapacağını inandığını belirtti.  
 
Sporu herkesi ortak bir payda altında  toplayarak insanların sadece fiziki olarak gelişimine değil ruhen de gelişimine katkısı sağlayan inanılmaz bir disiplin, muhteşem bir organizasyonlar bütünü olarak tanımlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN da yaptığı konuşmada, ülkemizin adını istiklal marşımızı dinleterek tüm dünyaya duyuran efsane güreşçilerimize teşekkür etti ve Üniversitemizde gerçekleştirilen naçizane çalışmamızla şampiyon güreşçilerimiz üniversitemizde yaşatılacak dedi.
 
Konuklara çiçek ve hediye takdim edilmesinin ardından dersliklerin açılışı yapılarak tören sona erdi. 
 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube