Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2013 Pazartesi

Hattuşaş, Eski Çağ Tarih Öğrencilerini Ağırlarken Eski İhtişamlı Günlerini Hatırladı

Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur TAŞ, Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Zeynel KARACAGİL ve Didem ÖZTÜRK ile Hitit Üniversitesi Eski Çağ Tarih Dersi öğrencileri, “KÜÇÜK HİTİTOLOGLAR YETİŞİYOR” Projesi kapsamında Arinna (Alacahöyük), Hattuşaş (Boğazköy) ve Hititlerin Hac Mekânı Yazılıkaya Açık Hava Mabedine ziyarette bulundular.

Gezi sırasında ekip üyeleri Hititlerin İmparatorluk merkezi Hattuşaş’ın dini merkezi YAZILIKAYA’daki kaya kabartmalarının tasvirleri üzerinde bilimsel çalışma gerçekleştirdiler. Hattuşaş ve civarının tarihi coğrafyasını arazide birebir inceleme ve öğrenme fırsatı bulan Eski Çağ Tarihi Öğrencileri önümüzdeki günlerde   ““KÜÇÜK HİTİTOLOGLAR YETİŞİYOR” projesi kapsamında da Çorumlu küçük kardeşlerine “Hititler’i ve Hititoloji” yi anlatacaklar.

Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. İlknur TAŞ,  “KÜÇÜK HİTİTOLOGLAR YETİŞİYOR” Projesinde Eski Çağ öğrencilerine değerli birikim ve çalışmalarıyla rehber olmaktadır.