Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2013 Çarşamba

Osmancık Ömer Derindere MYO'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda Çanakkale Zaferinin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Törende açılış konuşması yapan, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Serhat Oğuzhan KIVRAK “Bugün savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'ni kutlamanın ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmanın onurunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin yakıldığı, Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar ile de ayrı bir önem kazanmaktadır. Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlık söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Okutman Mine Demir ise “Tıpkı insanların hayatlarında olduğu gibi milletlerin de tarihlerinde dönüm noktaları vardır. Milletler, tarihlerinin bu dönüm noktalarında çoğu kez var oluş mücadeleleri vermişlerdir. İşte Çanakkale Savaşları ve Türk Milleti’nin kazanmış olduğu bu büyük zafer Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil eder. Türk Milleti Çanakkale Zaferi ile adeta bir var oluş mücadelesi vermiş ve bu mücadeleyi büyük bir zafere dönüştürmesini bilmiştir” diyerek, günün anlam ve önemini çeşitli sinevizyon gösterimleri ve slaytlarla birlikte izleyenlerle paylaştı.

Öğrencilerden Kübra AYDIN, Elif ÖZEN, Emre YOLCU, Samet SANSAR ve Rıdvan SOLMAZ “Çanakkale Geçilmez” oratoryosunu seslendirirken, Sercan TULUM da, Mehmet Akif ERSOY’un destanlaşmış “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini okudu. Azime COŞAN’ın seslendirdiği Çanakkale türküleri ile program sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube