Yayınlanma Tarihi: 21 Mart 2013 Perşembe

Üniversitemiz ile Anitta Otel Arasında Protokol İmza Töreni Yapıldı

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin stajları ile ilgili,  Anitta Otel yetkilileri ile Üniversitemiz arasında; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Anitta Otel Yönetim Kurulu Başkanı Uğur BARLIK, Anitta Otel Genel Müdürü Hasan Özer GÖKMEN ve Anitta Otel Genel Müdür Yardımcısı Seval Demirci GÜCCAN’ın katılımıyla  protokol imza töreni gerçekleştirilmiştir.

Rektörümüz  Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Üniversitemiz yükseköğretim kurumlarına ve üniversitemiz yerleşkelerine ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak Çorumla ilgili tüm paydaşlarımız bize destek veriyor, bu destekler sonrasında hep beraber güzel sonuçlar elde ediyoruz şeklinde açıklamada bulunarak öğrencilerimize kolay iş imkanı ve toplumsal fayda sağlayacak programlar açma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN konuşmalarına, “amacımız olabildiğince ilgili programla sektörü bir araya getirmek”,  gerçekleştirilecek bu işbirliği ile gerek öğrencilerimiz tesislerinize gelerek, gerekse sizler üniversitemize gelerek öğrencilerimize bilgi paylaşımında bulunabileceklerini ve  öğrencilerimize staj imkanı sağlayacak bu oluşumu sağlayan ve bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi.

 Anitta Otel Yönetim Kurulu Başkanı Uğur BARLIK da, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a hitaben “ memleket aşkıyla koşunca, yorulduğunu hissetmiyor insan” şeklinde açıklamada bulunarak, Üniversitemize yapılan hizmetler için teşekkür etti. Kendilerinin de, ayakları yere bastığı mühletçe memleketimiz için koşmaya devam edeceklerini belirten BARLIK, memlekete ne yaparsak yapalım çalışacak kadro olmadan bir sonuca varılamayacağını ve bu anlamda eğitimi çok önemsediklerini dile getirerek öğrencilerimizin her konuda arkadaşlarının bilgi birikimlerinden istifade edebileceklerini belirtti. Konuşmasına Üniversitenin hayatın, şehrin içinde yer alması gerektiğini belirterek bu durumun öğrencinin psikolojisi içinde büyük önem arz ettiğini ve bu şekilde öğrencinin şehirden kopmayacağını belirten BARLI,  Çorum’umuzun üniversitesi için ellerinden geldiğince, imkanlar çerçevesinde gereğini yapacaklarını belirterek imzalanan projenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ de Meslek Yüksekokulumuzda yeni açılan programlara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın yoğun çalışmaları sonrasında, Meslek Yüksekokulunun binalarının yenilendiğini ve yeni yapılacak projelerle fiziki şartlar sağlandıkça, Meslek Yüksekokuluna yeni programlarında açılacağını ve bu bağlamda Meslek Yüksekokullarının daha da büyüyeceğini belirterek Meslek Yüksekokulunuza açılan veya açılması planlanan programların; Çorum’un, Türkiye’nin şartları göz önünde tutularak, istihdam odaklı programlar talep ettiklerini belirtti.

Gerçekleştirilen Protokol İmza Töreni sonrasında açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, Üniversitelerin gittiği yerleri canlandıracağını ama bu seferde Çorum merkezinin bu öğrenci gücünden istifade edemeyeceğini belirterek konuşmalarına; bizden binadan ziyade, bilimin ışığında yaşadığı coğrafyanın; kültürel seviyesini artırmamız ve toplumsal sorunlarını çözmemiz isteniyor dedi. Üniversitemizin tüm yükseköğretim kurumlarında günümüz koşullarına cevap verebilecek, “sektörde ne yapacağı belli olan programlar” açarak öğrencilerimizin sektörle daha kolay entegre olmalarını sağladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, bu tarz işbirliği protokollerini bu anlamda Üniversite olarak çok önemsediklerini belirterek öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube