Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2013 Cuma

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Bilkent’te

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Web ve Mobil Programlama Kulübü tarafından Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin katılımıyla Bilkent Üniversitesi Cyber Park Teknoloji Merkezi ve Uluslararası Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’ne (UNAM ) teknik gezi düzenlendi.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin mesleki alanları ile ilgili uygulamaları yerinde görebilmeleri için düzenlenen gezide öğrencilere Teknik Programlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Esra KAYA ve bölüm öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Hamit AKSOY eşlik etti.

Geziye katılan öğrencilere ve öğretim elemanlarına Cyber Park Teknoloji Transfer Ofisi yöneticisi Faruk İNALTEKİN ve uzman Özen PERVAN tarafından bir konferans düzenlendi. Konferansta teknokent kavramının ortaya çıkışı, Dünya ve Türkiye’deki teknokentlerin gelişimi, Teknokent kapsamında firma açma şartları, Ar-Ge gibi konulara değinilerek Cyber Park bünyesinde bulunan firmalar tanıtıldı. Konferansın son bölümünde ise staj ve kariyer fırsatları hakkında bilgi veren Yönetici Faruk İNALTEKİN öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Daha sonra öğrenciler, nanoteknoloji alanında çalışan araştırmacılara, deney ve projelerini yapabilme imkanı sunan Uluslararası Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’ni ziyaret ettiler. Burada öğrenciler Yrd. Doç Dr. Necmettin BIYIKLI’dan ‘UNAM’  hakkında bilgi alarak araştırma merkezinde bulunan laboratuvarları gezdiler.

Teknik gezi öğrencilerin Anıtkabir  ziyareti ile son buldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube