Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2013 Cuma

Üniversitemizde “İnovasyon, Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Denizli Örneği” İsimli Konferans Verildi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda, 21 Mart 2013 Perşembe günü, saat 14:00’de Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Muzaffer TOPÇU tarafından “İnovasyon, Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Denizli Örneği” isimli konferans verildi.

Üniversitemizden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencimizin katıldığı konferansta Prof. Dr. Muzaffer TOPÇU, günümüz dünyasında artık “eski köye yeni adet getirmek” gerektiğini belirterek, yenilik ve yenilikçilik olan inovasyonun hayal, bilgi ve teknolojik beceri ile bir araya geldiğini belirtti.

Mühendislik ve yeniliğin bir araya gelerek teknolojinin oluştuğunu belirten Prof. Dr. TOPÇU, bu buluşların ticarileşerek ekonomik katma değer sağlandığını ve bu bağlamda fikir, proje ve ürün oluştuğunu belirterek, üniversiteler ile sanayimizin güçlerini birleştirmesi gerektiğini ve bunun iyi örneğinin üniversiteler bünyesinde kurulan Teknokentler olduğunu açıkladı.

“İnovasyon, Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Denizli Örneği” isimli konferans, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Muzaffer TOPÇU’ya teşekkür plaketi vermesi ile sonlandı.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube