Yayınlanma Tarihi: 25 Mart 2013 Pazartesi

Minik Yürekler Nevruzda

Hitit Üniversitesi ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütülen “Minik  Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor, Yaşıyor ve Öğreniyor” projesinin her hafta gerçekleştirdikleri etkinliklere bir yenisi daha ekledi. Meslek Yüksek Okulu’nda yapılan Üniversitemiz Nevruz Günü Programına proje kapsamında pilot okul seçilen İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri de katıldılar. İlk olarak Yrd. Doç. Dr. Mustafa BAKAN’ın Nevruz  konulu konferansına katılan öğrenci ve öğretmenler daha sonra Meslek Yüksek Okulu Bahçesinde ateş yakma şölenine katıldılar. 4. Sınıf öğrencilerinden Şeyma Arslan ve Mert Baltacı’nın , Nevruz ve baharın gelişi ile ilgili okudukları şiirler üniversite öğrencileri tarafından coşkuyla alkışlandı. Daha sonra yakılan nevruz ateşi etrafındaki şölene dans ederek ve halay çekerek eşlik eden öğrencilerle Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin ÖZDEN yakından ilgilendiler. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına proje koordinatörü İl Milli Eğitim  Şube Müdürü Kadir SÖNGÜT, İl Milli Eğitim  Şube Müdürü  Ahmet Gökhan ERİŞ, Hitit Üniversitesi adına proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem SİR GAVAZ ve proje yürütücüleri, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör Mehmet KANAK, Öğr. Gör. Tuğba GÜLEN, İstiklal İlkokulu Müdürü Hüseyin GÜLER,  öğretmenlerden Hacer KARA, Nazife ÇİLTAN ve Abdullah SERT’te etkinlikte yer aldılar.

Öğrencilerin, kendilerine model aldıkları üniversiteli abi ve ablalarıyla birlikte çok eğlendiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir GAVAZ, etkinlik sonunda çocukların gözlerindeki ışıltıyı görmekten proje ekibi olarak mutlu olduklarını sözlerine ekledi. Proje koordinatörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir SÖNGÜT ise projenin 6. etkinliğini gerçekleştiriyor olmanın sevincini ekip olarak yaşadıklarını ve bundan sonra da aynı heyecanla etkinliklere devam edeceklerini ifade etti.