Hitit İlahiyat Tiyatro Ekibi, “Atın Gözyaşları” İsimli Oyunu Sahneledi

27 Mart 13

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu, senaryosu Çorumlu Araştırmacı / Yazar Ethem ERKOÇ tarafından yazılan ve Çanakkale savaşında şehit olan bir Çorumluyu konu edinen tiyatro oyunu, Üniversitemiz  İlahiyat  Fakültesi konferans salonunda sahneye aktarıldı. Yönetmenliğini ve baş rol oyunculuğunu Enes ÇOŞKUN’un üstlendiği oyun, çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu  seyircilerden büyük alkış aldı. Şemseddin YER’in sunumu ve grup akademik danışmanı Prof. Dr. Yakup CİVELEK’in açılış konuşması yaptığı oyunda, özellikle Çorumlu Ali’nin şehit olduğu sahnelerde  duygulu anlar  yaşandı . Prof. Dr. CİVELEK, Hitit İlahiyat Tiyatro Ekibinin  bu oyunla Çorum’da tiyatro alanında pek çok ilklerin öncüsü olduğunu belirtti.  Çorumlu bir yazar (Ethem Erkoç) tarafından kaleme alınan ve Çanakkale’de şehit olan  Çorumlu bir askeri konu edinen eserin,  Çorumlu öğrenciler tarafından Çorum’da ilk defa sahnelendiğine dikkat çekti. Prof. Dr. CİVELEK Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu’nun bu oyunuyla tiyatro alanında “ben de varım” dediğini ifade etti. Bu oyunla Üniversite öğrencilerinin Çorum’a, manevi ve sosyal  yönüyle de katkı sunmaya çalıştıklarını ve bunu çok önemsediklerini belirten Prof. Dr. CİVELEK, Hitit İlahiyat Tiyatro Grubunun, Çorum’un manevi ve kültürel değerlerini konu edinen çalışmaları planladıklarını da belirtti.

Hitit İlahiyat Tiyatro Ekibi, “Atın Gözyaşları” İsimli Oyunu Sahneledi
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü