Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2013 Perşembe

Üniversitemizden Çanakkale Ziyareti

….

Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme tanı:

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.

….

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut OKUMUŞ, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Naki ÇOLAK, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. S. Oğuzhan KIVRAK, Alaca Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şaban ÇELİK, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serkan TULUK, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğr. Gör. Aydoğan SOYGÜDEN, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin ÖZDEN, Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden Kadir GÜNKURUSU, bölüm öğrenci temsilcilerimiz ve öğrenci kulüp başkanlarımız, 18 Mart Çanakkale Zaferi çerçevesinde tarihi yarımadayı ziyaret etti.

Uzman rehberler eşliğinde tarihi yarımadaya gerçekleştirilen ziyaretle, Üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencilerimiz, bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Üniversitemizce tarihi yarımadaya gerçekleştirilen ziyarette Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN; şehit ve gazilerimizin bize sunduğu maddî ve manevî değerler bağlamında yaşama sorumluluğumuz vardır, bu sorumluluk her hâl ve şartta çalışarak ecdadımıza lâyık olma sorumluluğudur dedi. Şuan burada olmanın mutlu gururunu da yaşadığını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN,  her milletin tarihinde unutulmaz birtakım dönüm noktaları olduğunu ve burada kazanılan savaşla elde edilen zafer için büyük bedeller ödendiğini belirterek; sadece bizim değil, dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazılmış en önemli dönüm noktalarımızdan biri olan Çanakkale Savaşında; Vatan sevgisinin her hâl ve şartta ancak onun için mücadele ederek, çalışarak gerçek olabileceğini gösteren şehidlerimizin  ruhları şâd olsun dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube