Yayınlanma Tarihi: 03 Mart 2013 Pazar

Hocalı Katliamı Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda Anıldı

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyetinin Dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı Kasabasında, Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından katledilen Azeri siviller için, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulunda anma programı düzenlendi.

Tüm dünyanın gözleri önünde ve çok yakın bir tarihte meydana gelen Hocalı Katliamı anma töreninde açılış konuşması yapan, Yüksekokul Müdürü Öğr.Gör.Dr. Serhat Oğuzhan KIVRAK, “Rus destekli Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilen Hocalı Katliamı, bir soykırım hareketi ve dünyanın insanlığı unuttuğu gün olmuştur. Bizi tarihimiz boyunca yapmadığımız halde, sözde soykırım yapmakla suçlayanlar önce kanlı tarihlerine bakmalıdırlar” dedi.

Okutman Mine Demir ise hazırladığı programda Hocalı Katliamını fotoğraf ve video görüntüleriyle gözler önüne sererek, Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamı tüm detaylarıyla paylaştı.

Anma programı Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.