Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2013 Pazartesi

Üniversitemiz ile Ghent Üniversitesi Arasındaki Görüşmeler Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Y.Doç.Dr. Ali SALUR, Fizik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Emre GÜLER, Doç.Dr. Hakan GÜNGÜNEŞ ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Dursun Ali KÖSE ile birlikte Belçika’da bulunan Ghent Üniversitesi’ni, daha önce başlatılan işbirliği çalışmalarını görüşmek üzere ziyaret etti.

Bir süre önce ilimize de gelerek Rektör Prof.Dr. ALKAN’ı ziyaret eden Ghent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Paul Van CAUWENBERGE, oldukça genç bir üniversite olmasına rağmen Hitit Üniversitesi’nin uluslarasılaşma çalışmalarının dikkatlerini çektiğini ve daha önce ifade edilen işbirliklerini hayata geçirmek istediklerini ifade etti. Prof.Dr. CAUWENBERGE, dünyanın pek çok üniversitesi ile yapılan işbirliklerini yeniden yapılanma çerçevesinde gözden geçirdiklerini ve sadece işlevsel işbirliklerine sıcak baktıklarını, bu kapsamda da Hitit Üniversitesi ile başta ERASMUS değişim programı olmak üzere pek çok ikili projeleri gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Yapılan görüşmelerden ve üniversitemize yapmış olduğu ziyaretten oldukça etkilendiklerini, özellikle tarih ve arkeoloji alanları başta olmak üzere pek çok konuda ortak çalışmaların yapılabileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. CAUWENBERGE, bu doğrultuda, üniversitemizin de içinde yer aldığı araştırma grubu tarafından hazırlanan bir projeyi TÜBİTAK ile Belçika Flaman Bölgesi Araştırma Kuruluşu (The Research Foundation–Flanders FWO) arasında imzalanmış olan ortak araştırma projeleri destek programına sunduklarını belirtti. Prof. Dr. ALKAN da, dünyanın önemli üniversitelerinden biri olan Ghent Üniversitesi’nin sadece uluslararasılaşmış eğitim-öğretim faaliyetleri ile değil, yılda öğretim üyesi başına düşen yaklaşık 6 makale ile 5,000 civarında yayına sahip olmasının da dikkat çekici olduğunu belirtti. Kısa bir süre önce iki üniversite arasında başlayan görüşmelerin ortak bir proje yapımı ile somut adımlara dönüştürülmesinin mutluluk verici olduğunu, bu çalışmaların yeni ortaklıklarla devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Yapılan ziyaret kapsamında üniversitemiz öğretim üyeleri konuları ile ilgili bilgi alış verişinde bulunmak üzere Inorganic and Physical Chemistry, Solid State Sciences, Botanical Garden, Zoology Museum, VIB Department of Plant Systems Biology bölümlerinde ilgili öğretim elemanları ile görüşmelerde bulunarak, bölümlerin laboratuvarlarınına ve Museum History of Sciences’a ziyaret gerçekleştirdiler.

1817 yılında kurulan, 9,000’e yakın personeli ile, 11 fakülte ve 130’dan fazla bölümde yaklaşık 37,000 öğrencisi olan Ghent Üniversitesi, dünya üniversiteler sıralamasında 2012 yılında dünyanın ilk 100 üniversitesi arasında yer almıştır.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube