Yayınlanma Tarihi: 05 Mart 2013 Salı

Rektörümüzden Ömer DERİNDERE’ye Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, hayırsever işadamımız Ömer DERİNDERE’yi ziyaret etti. Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, üniversitemizde son dönemde hayata geçirilen çalışmalar ile projeler hakkında bilgiler vererek, sadece ilimiz merkezinde yer alan eğitim birimlerimize değil, ilçelerimize de büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda ilçelerimizdeki MYO’da da yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İsmini aldığı Osmancık’taki MYO’muzda mevcut 4 programa ek olarak, Harita ve Kadastro, Lojistik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı programlarının açılması için YÖK’ten onay geldiğini, bunlardan İş Güvenliği  ve İşçi Sağlığı programına öğrenci alımı için YÖK’e başvurulduğunu kaydetti. Yeni açılan programlara en kısa sürede öğrenci alımı ve Milletvekillerimizin yakından takip ettikleri yurt sorununun da çözümü ile 300’e yakın olan öğrenci sayısının hızla artacağını kaydetti. Geçtiğimiz yıldan bu yana 53 öğrencimize verdikleri burstan büyük bir mutluluk duyduğunu, kendisine üniversitemize verdiği örnek teşkil edecek her türlü desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Kısa bir süre önce basında çıkan elektrikli otomobil projesinin şirketlerinin bünyesinde gerçekleştiğini, petrol ürünlerinin yaklaşık %96’sını dışardan alan ülkemiz için bu ve benzeri alternatif kaynaklarla çalışan araçların büyük bir önem arzettiğini ifade ederek, geleceğimiz için çok büyük bir adım olan bu projenin çalışanlarına başarılar diledi.

Ömer DERİNDERE de artık üniversitelerin sanayi, şehir, STK, tüm paydaşlarla iç içe olması gerektiğini, Hitit Üniverstesinin adından söz ettirmeye başladığını, üniversitemizde yapılan çalışmalardan ve ilimize kattığı dinamizmden büyük bir mutluluk duyduğunu, gelinen noktanın yoğun bir çalışma temposu ile çalışmaları gerçekleştiren genç ve dinamik bir ekibin eseri olduğunu belirtti. Elektrikli araç konusunda gelinen durumun ülkemiz için gurur verici olduğunu, teknolojisi ve üretimi DMA - Derindere Motorlu Araçlar’a ait olan elektrikli araçların en önemli parçası olan elektronik beyin ünitelerinin ve buna ait yazılımlarının tamamen kendileri tarafından geliştirildiğini, geliştirilen aracın Türkiyedeki ilk ve tek TSE Tip Onay Belgesi’ne sahip olduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer DERİDERE, ilin tüm dinamikleriyle yakın bir irtibata geçilmesindeki gayretlerden dolayı Rektörümüze ve tüm üniversitemiz personeline teşekkür etti.