Yayınlanma Tarihi: 06 Mart 2013 Çarşamba

Üniversitemizde Öğrenim Gören Engelli Öğrencilerimiz, Rektörümüzle Bir Araya Geldi

Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimiz, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nur ŞAT  eşliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN engelli öğrencilerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizde öğrenim gören engelli öğrencilerimizin; akademik, fiziksel ve sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak biçimde öğretim programlarını düzenlemek, devam ettikleri eğitim ortamını daha uygun hale getirmek, araç gereç temin etmek, özel ders materyalleri hazırlamak, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarını düzenlemek amacıyla hazırlanan Engelli Öğrenci Birimi Yönergesinin, Üniversitemiz Senatosunca kabul edildiğini belirtti.

Kurumsal olarak Üniversitemiz bünyesinde oluşturulan irtibat noktası ile konulara daha profesyonel yaklaşarak sizlere daha teknik,  daha sosyal destekler vermek ve sizlerin hayatını daha da kolaylaştırmak istiyoruz şeklinde açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Hitit Üniversitesi olarak sizler için yapılan bu çalışmaları bir görevinde üstesinde tutarak kendimizle içselleştirmekteyiz, Üniversite olarak sizler talep etmeden, sizler söylemeden, sizler için üzerimize düşeni yapmak istiyoruz, sizlerden de bizim bilmediğimiz sorunlarınız varsa onları bilmek isteriz şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Katılımcı öğrenci heyeti de; “sizler tarafından sorunlarımızın dinlenilmesi ve sizlerin karşısında olmak, bizim için çok önemli” olduğunu dile getirerek; “Üniversite olarak bizler için yaptığınız anlamlı ve değerli bu çalışmalara teşekkür ederiz” şeklinde düşüncelerini belirttiler.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nur ŞAT da, öğrencilerimiz kendi haklarını biliyor, halkımız yardım sever gerektiğinde yardımda ediyor ama bağımsız bireyler olarak yardımsız yaşayabilmek daha da güzel şeklinde açıklamada bulundu ve Üniversitemizde engelli öğrencilerimize yönelik yapılan bu olumlu çalışmalar için Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti. Ülkemizde engelli öğrencilerimizin tercih ettiği bir üniversite olmayı arzu ettiklerini dile getiren Yrd. Doç. Dr. ŞAT, Üniversite olarak “Ulusal Engelsiz Öğrenci Çalıştayı”na katılmak ve diğer katılımcı öğrencilerle de kaynaşmak istediklerini de ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, öğrencilerimizin eğitim hayatında ihtiyaç duydukları tüm gereksinimler için Hitit Üniversitesi olarak onların yanlarında olduğunu belirtti. Çeşitli nedenlerle ulaşamadığımız ve şuan aramızda olmayan öğrencilerimize de, sizler vasıtası ile ulaşmak ve onlar adına da Hitit Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapma arzu içinde olduğumuzu belirtmek isterim şeklinde düşüncelerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, hayatın zevki ona verilen mücadelede saklıdır ve biz Üniversite olarak bu mücadelenizde sizlerin yanınızdayız şeklinde konuşmalarını sürdürerek öğrencilerimize başarı diledi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube