Yayınlanma Tarihi: 07 Mart 2013 Perşembe

Üniversite Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Rektörümüz Ziyaretlerine Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde,Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN ile birlikte, Karakaş New Holland Traktör Bayi, Evlüce Otomotiv, Tuzcular A.Ş., Ahlatcı A.Ş., Adnan Türkoğlu, Hansel Mobilya ve Eczacılar Odası Başkanınaziyarette bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN’ın ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Karakaş New Holland Traktör Bayi Selahattin KARAKAŞ,Türkiye’nin tarımda; Dünyada 7., Avrupa da ise 5. sırada olduğunu söyleyerek çiftçilerin işlerini daha da kolaylaştıracak yeni projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Yapılan bu yeni projelerle ilgili bilgi paylaşımında bulunan KARAKAŞ,Çorum’un %55’inin tarımla uğraştığını ve halkımızın alanında daha iyi yerlere gelebilmesi için tüm kurumlarımızın desteğine ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Üniversitemizde atılan bu olumlu adımlara veyapılan ziyarete teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında genel bilgi paylaşımında bulunarak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin traktör fabrikasını gezerek incelemelerde bulunmasını ve teoriyle uygulamanın birleştirilmesi gerektiğini dile getirerek gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, ikinci ziyaretini Evlüce Otomotiv’e gerçekleştirdi. Evlüce Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali EVLÜCE, Evlüce Ford Bayisinin Türkiye’de 7. Sırada olduğunu ve Türkiye’de, Ford’a özel yapılan ilk plaza olduğunu belirtti. EVLÜCE, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a, yaptığınız çalışmalar takdire şayan, emin olun sizlerin çalışmalarını herkes olumlu karşılıyor, olumsuz bir şey olsa bunu da söylerdim şeklinde düşüncelerini dile getirerek; memleketimize çok olumlu izler bırakıyorsunuz, Çorum’un vizyonuna çok büyük katkı sağladınız, çıplak gözle bunu herkes görecek durumda, her kesimden müşterilerimiz var, insanların üniversiteye bakışları değişti şeklindeki düşüncelerini paylaşarak vebu yoğunluğunuz arasında bizlere zaman ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim, dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da Üniversite olarak bizler bilimselliğimizle öne çıktık ve sonrasında da önemli bir yol kat ettik, inşallah hep birlikte daha güzel yerlere de geleceğiz diyerek Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN üçüncü ziyaretini Tuzcular A.Ş.’ye yaptı. Bu ziyarette de Tuzcular A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali TUZCU, Üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından izlediklerini ve takdirle karşıladıklarını belirtti. Her zaman üniversiteye destek vermeye hazır olduklarını dile getiren TUZCU, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemizde gerçekleştirilen değerli çalışmalar için Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemiz yükseköğretim kurumları hakkında genel bir bilgi paylaşımında bulunarak, Tuzcular A.Ş.’nin yardımsever kimliğiyle Çorum’a büyük bir katma değer kattığını dile getirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN bir sonraki ziyaretini Ahlatcı A.Ş.’ye gerçekleştirdi. Ahlatcı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AHLATCI; Üniversitemiz, kalitesiyle isminden söz ettiriyor, bu sizin çabalarınız neticesinde oluşuyor şeklinde düşüncelerini dile getirerek, kampüs mantığının artık dünyada hiçbir yerde olmadığını, eğitimin her yerde yapılır hale geldiğini belirterek boş bulduğumuz her yere bina yapalım şeklinde açıklamada bulundu. Gazi Caddesindeki öğrenci hareketliliğini gözle gördüklerini ve şehre büyük bir canlılık kattığını söyleyen AHLATCI, Çorum’da yaşamanın çok rahat, çok güzel ve ucuz olduğunu söyleyerek, Çorum’a gelen öğrencilerimizin şehrimizden ve Üniversitemizden memnun kaldığını düşündüğünü belirtti ve bu oluşumu sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemizi büyütürken sağlam zeminde emin adımlarla yürüyoruz şeklinde açıklamada bulunarak, akademik ve idari personel sayımızda hızla bir artış sağladıklarını ve bu bağlamda öğrenci sayımızın da arttığını dile getirerek, Çorum’a sağladıkları büyük istihdam ve Çorum’a geldiği günden itibaren destekleri artarak devam eden AHLATCI’ya teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN daha sonraki ziyaretini 19. Dönem Çorum Milletvekili Adnan TÜRKOĞLU’na yaptı. TÜRKOĞLU, Üniversitemizde yapılan çalışmaları takip ettiğini dile getirerek Üniversitemizde Karayolu Taşımacılığı bölümü açılması yönündeki taleplerinibelirterek Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a başarılı çalışmalarının devamını dilerim, dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversite olarak büyüklerimizi ziyaret ederek,onlarla yapılan fikir alışverişine büyük önem verdiklerini dile getirdi ve herkesin Çorum’a hizmet etme noktasında emeğinin geçtiğini belirterek birlikte atılan adımlarla daha da ileriye gidebileceğimizi ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN bu ziyaretten sonrada Hansel Mobilyayı ziyaret etti. Hansel Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin ÇAKIR, ortağı Rıdvan OSMANCIKLI ve Yönetim Kurulu Üyesi Oktay ÇAKIR’ın yer aldığı toplantıda, bireysel menfaatler değil toplumsal menfaatlerin önde olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunarak; sizler toplumsal menfaatlere hizmet ediyorsunuz, çalışmalarınızı yakından izliyoruz, başarılı çalışmalar yapıyorsunuz, ülkenin ve ilin gelişimi üniversitelerin yaptığı bilimsel çalışmalara bağlı ve sanayici ile üniversite işbirliği içinde hareket etmeliki girişimcilik ve istihdam olsun şeklinde düşüncelerini dile getirerek heriş, yola çıkmakla başlar, siz güzel bir yola çıktınız ve başarılı işler yapıyorsunuz şeklindeki ifadelerde bulunarak Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, gelişmiş ülkelerde üniversite ve sanayinin iç içe olduğunu belirterek Üniversite olarak bizler bilimselliğimizle öne çıkıp sanayicilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve bu işleri yerine getirecek insanı geliştirmek istiyoruz şeklinde açıklamada bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN son ziyaretini de Eczacılar Odasına yaptı. Eczacılar Odası Başkanı Şefkat GÜLER de, radikal bir kararla Çorum’a gelerek aktif bir çalışma yapmanızdan dolayı sizi tebrik ederim şeklinde düşüncelerini dile getirerek sözlerine aile hekimliğinin olması gerektiğini en çok destekleyen biri olduğunu ve eczanelerin hizmet açısından da hekimliklere yakın olduğunu ve vatandaşların işlerini daha da kolaylaştırdıklarını ve bütün eczanelerin bir yere toplanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

 Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN Üniversitemiz Tıp Fakültesine yapılan atamalar ve beraberinde gelen önemli sağlıksal hizmetlere değindi ve sözlerine değerlibirçok akademisyenin de bizle çalışmak istediğini ve Hitit Üniversitesinin artık tercih edilir bir üniversite haline geldiğini ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube