Yayınlanma Tarihi: 19 Nisan 2013 Cuma

Üniversite Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Rektörümüz Ziyaretlerine Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa BİLGİN ile birlikte, Kaleleli Şirketler Gurubu, Necatibey Gömlekleri, Uğur Group, Karataş Otomotiv, S.S. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Yetsan A.Ş.,  Alapala Gurup, Arsan Makina, Elitpark ve Çorum Özel Hastanesine ziyarette bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN’ın ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Kaleleli Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin KALELİ, Üniversitemizde gerçekleştirilen değerli çalışmalardan ve kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a başarı dileklerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemiz yükseköğretim kurumlarına ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak, Kaleleli Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı KALELİ’ye eğitime verdiği katkıların artarak devam edeceğine inandığını belirterek teşekkür etti.

 Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN ikinci ziyaretini Necatibey Gömlekleri sahibi Necati KESKİNEL’e yaptı. Ziyarette Üniversitenizdeki çalışmaları yakından izliyor, başarılarınızı takdir ediyoruz diyen KESKİNEL, kendi işyerlerinde Üniversitemiz MYO Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerine iş imkanı sağladığını belirterek, Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle diyerek başarı dileklerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemiz ve şehrimiz için güçlerinin yettiğince çalıştıklarını belirterek, bu süreçte Çorum’un tüm paydaşlarını yanlarında görmek istediklerini ve bu bağlamda Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan görüşmeleri çok önemsediğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın üçüncü ziyaretini gerçekleştirdiği Uğur Group Yönetim Kurulu Başkanı Uğur BARLIK ta, Türkiye’nin seçkin beyinlerinin yurt dışına giderek, ülkemize ve şehrimize gittikleri yerlerdeki kazanımları aktarmalarının ilimizin geleceği açısından büyük fayda sağlayacağını belirterek, bu memlekette yetişen, havasını suyunu, toprağını koklayan herkesin memleketine fayda sağlaması gerektiğini belirtti ve Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Sizler gibi işadamlarımızın, sanayicilerimizin ilimize yapmış olduğu yatırımlarla şehrimizin çehresinin değiştiğini, il dışından gelen misafirlerimizin otelinizde rahat, nezih bir ortamda misafir edildiğini ve bunların ilimize gelen misafirlerin bakış açısını değiştirdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemiz etkinliklerinde sağladığınız katkılardan dolayı size teşekkür ederim diyerek, sizleri her zaman yanımızda görmekten mutluluk duyarız dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN bir sonraki ziyaretini gerçekleştirdiği Karataş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Erol KARAKAŞ da, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın Çorumlu olması vesilesi ile önceden tanıdığını,  her zaman kendisinin yapığı işleri itina ile güzel bir şekilde yaptığını belirterek, kendisinin her zaman yanında olarak Üniversitemize her türlü desteği vereceğini açıkladı ve Üniversitemizde yapılan çalışmalar beğendiğini belirterek şehrimiz adına yapılan bu çalışmalar için Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da Üniversite olarak bizler önemli bir yol kat ettik, inşallah hep birlikte daha güzel yerlere de geleceğiz diyerek, Üniversitemizde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu ve bugüne dek vermiş oldukları tüm destekler için teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN  daha sonra S.S. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarete S.S. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat CANBEK, Bölge Müdürü Cihan OLUR, Yönetim Kurulu Üyesi Necati ŞİMŞEK, S.S. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Müdür Yardımcısı Yaşar KİRİŞCİ de katıldı.

S.S. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat CANBEK, katıldığı toplantılarda Üniversitemizin şehrimize büyük bir canlılık kattığını belirterek Üniversitemizde çok önemli çalışmalar yapıldığını dile getirdiğini ve esnafların da görüşlerinin bu doğrultuda olduğunu belirterek çevremizdeki insanlar sizin çalışmalarınızı olumlu karşılıyorlar, size dua ediyorlar,  siz Çorum için bir şanssınız dedi ve Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, Üniversitemizi büyütürken sağlam zeminde emin adımlarla yürüyoruz şeklinde açıklamada bulunarak, akademik ve idari personel sayımızda hızla bir artış sağladıklarını ve bu bağlamda öğrenci sayımızın da arttığını dile getirerek öğrenci sayımızın 11.000’e ulaştığını belirtti. Üniversitemizdeki bu büyümenin şehrimize de yansıdığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, daha önce şehirde saat 7 den sonra ekmek bulunmazken, şimdi geç saatlerde yemek yiyecek yer bulabiliyoruz, bunlar şehrimiz insanı için güzel gelişmeler olduğunu açıklayarak, kendisinin de memlekete hizmet etmeyi bir borç bildiğini dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN  bir sonraki ziyaretini gerçekleştirdiği Yetsan A.Ş.,  Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp YETİK te, Üniversitemizdeki çalışmaları yakından takip ediyoruz,  taktirle karşılıyoruz, sizlere duacıyız, bizde sanayiciler olarak ilimizden doçentler, profesörler yetiştirmek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor dedi. Yetsan Teknik Eğitim Vakfını kurduklarını ve amaçlarının sağlıklı beyinler yetiştirerek vatana millete faydalı olmak istediklerini belirten YETİK, katıldıkları fuarlara işadamlarımızla birlikte Üniversitemiz öğretim üyelerinin de beraber katılmalarını istediğini, bu katılımdaki her tülü masrafları karşılamaya hazır olduklarını, uygulamanın teoriyle buluşması gerektiğini ifadede ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Üniversitemiz için üzerlerine düşen her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaya hazır oldukların belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN da, sizlerin her türlü desteği, Üniversitemizi daha da güçlü yapacağını belirterek, iyi dilekleri için teşekkür etti. Üniversitemiz öğretim üyelerinin sanayicilerimizle fuar ekinliklerine katılmasının her iki tarafa da yarar sağlayacağını  belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, gelişmiş ülkelerde üniversite ve sanayinin iç içe olduğunu belirterek, Üniversite olarak bizler bilimselliğimizle öne çıkıp sanayicilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve bu işleri yerine getirecek insanı geliştirmek istiyoruz, şeklinde açıklamada bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN  daha sonra Alapala Gurup Genel Müdürü Nurettin ALAPALA’yı ziyaret etti. Basın aracılığı ile Üniversitemizdeki çalışmaları takip etiklerini belirten ALAPALA, nitelikli personel sıkıntısı çektiklerini, günümüzde devletin her türlü projeye destek verdiğini ve bizlerin bu desteklerden projeler hazırlayarak faydalanmamız gerektiğini belirterek, Teknokent’in organize sanayiye açılacağından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a nazik ziyareti ve gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür etti.

Teknokent inşaatına çok kısa bir süre içerisinde başlanacağını belirterek nitelikli ve ara elman yetiştirme konusunda üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, günümüz ihtiyaçları göz önünde tutularak sanayicilerimizin yapacağı yatırımların boşa gitmeyeceğini belirterek, Üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak Merkez Laboratuvarları’ndan da sanayicimizin faydalanabileceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’ın  bir sonraki ziyaretini gerçekleştirdiği Arsan Makine Yönetim Kurulu Başkanı İsmail KAYILI da, bizler eski Üniversiteyi biliyoruz, size teşekkür ediyorum, muazzam çalışıyorsunuz, siz bizim için çok değerlisiniz dedi. Tüketicilerin taleplerine göre çalışmalar yaptıklarını belirten KAYILI, otomasyon sistemine çok önem verdiklerini belirterek, fuarlara katılıp eksikliklerini yenilemeye çalıştıklarını da söyledi.

Üniversitemizin bir Dünya Üniversitesi olma yolunda ilerlediğini belirterek, Üniversitemizdeki eğitim için ileriye dönük yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri önemseyerek yerine getirdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, günümüz dünyasına ayak uydurabilmek için fuarlara katılmak gerektiğini belirterek, bunun bir şekilde kurumlara olumlu dönüşleri  olacağını belirtti.

 Daha sora Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN Elitpark Hastanesini ziyaret etti. Ziyarete Elitpark Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet DUYAR, Başhekim Ömer AKKAŞ, Üniversitemiz aktivitelerinden çok memnun olduklarını belirterek, bizler Çorumlu olduğumuz için Üniversitemizdeki ve ilimizdeki canlılığı yakından takip ediyoruz, sizler çok başarılı işler yapıyorsunuz, Üniversiteniz Tıp Fakültesinde yapılan başarılı çalışmaları yakından izliyoruz, diyerek, şehrimiz ve Üniversitemiz için yaptığınız katkılar için sizi tepik ederiz dediler.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, klasik alışkanlıklarımızı bırakıp teknolojinin varlığını kullanarak modern alanlarla insanımıza hizmet gayreti içerisinde olduklarını belirterek, insana yapılan yatırımın geri dönüşü her zaman faydalı bir şekilde olacağını belirtti. Üniversitemiz Tıp Fakültesine yapılan atamalar ve beraberindeki başarıları operasyonları dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemiz Tıp Fakültesinde 800 ün üzerinde anjiyonun ve 40’ın üzerinde açık kalp ameliyatı yapıldığını belirterek, Üniversitemizi büyütmek için hedefleri yüksek tutup, gelişmiş üniversiteleri örnek alarak samimi bir şekilde gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN  bir sonraki ziyaretini Çorum Özel Hastanesine gerçekleştirdi. Ziyarete Çorum Özel Hastanesi Başhekim Bekircan PEKSOYLU, Başhekim Yardımcısı Gökhan BİLGİLİ ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep LEBLEBİCİOĞLU da katıldı.

Hitit Üniversitesinin hızla geliştiğini görüyoruz, bu performans daha önceden sergilenseydi çok daha farklı olurdu, sağlık alanında birbirimizi destekleyerek daha iyi hizmet etmeliyiz, Üniversiteniz Tıp Fakültesinde yapılan önemli operasyonlar şehrimize büyük katkı sağladı, anjiyo bile Çorum için büyük bir dertti,  insanları bizler Ankara ya gönderiyorduk şimdi ise Üniversiteniz Tıp Fakültesi Hastanesine yönlendiriyoruz, bu insanımız için çok önemli diyen PEKSOYLU, gelişmiş ülkelerde ARGE yatırımlarına önem verildiğini, bu tür yatırımları ölü yatırım olarak düşünmememiz gerektiğini belirterek, sabırla araştırma yaparak sağlıklı beyinler yetiştirmeli, hatta beyin göçünü ülkemizin, şehrimizin menfaatına kullanmalıyız dedi ve Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a yapmış oldukları ziyaret ve gerçekleştirdiği verimli  çalışmalar için teşekkür ederek, çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN da, zaman bizim için çok önemli, büyük adımlarla yürümek, hatta koşmak zorundayız, kaybedecek zamanımız yok, Devletimiz bizlere her imkanı sunuyor, önemli olan bu mekanların içinde ne yapığınız, bizde Hitit Üniversitesi olarak insanımıza, şehrimize, ülkemize güzel eserler bırakmak için gayretle çalışıyoruz dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube