Yayınlanma Tarihi: 02 Nisan 2013 Salı

Üniversitemiz Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Kulübü “ Gelecek Geçmişi Tartışıyor” İsimli Panel Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Kulübü, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Gör. Zekeriya IŞIK’ın moderatörlüğünde, “Gelecek Geçmişi Tartışıyor” isimli paneli,  Çorum Devlet Tiyatrosunda gerçekleştirdi.

Panele konuşmacı olarak katılan Üniversitemiz öğrencilerinden;  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Ali Can GÖZCÜ sinema, tiyatro, belgesel gibi modern argümanların tarihe ilgi ve alakayı artırmada bir araç olarak kullanılması gerektiğinden bahsetti.  Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Emre Keleş, Türkiye’de adına popüler tarih denilen bir alanın alıp başını gittiğini, oysa ki asıl olan, bilimsel tarih metotlarıyla olaylara yaklaşılması olduğunu belirtti. Keleş, Türkiye’de tarih şuurunun zayıf olduğunu, bunun tarihi şehidler ve gazilerle dolu bir topluma yakışmadığını söyledi. Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü öğrencisi Fatih Özdemir, tarihimizin tamamıyla pozitif bilimlerden ve mühendislik ilimlerinden uzakmış gibi algılandığını, bu konuda daha çok çalışma yapılması gerektiğini, yapılan çok değerli çalışmaların ise bir şekilde toplumsal algıyı değiştirecek şekilde insanlarımıza ulaştırılması gerektiğini belirtti.  İlahiyat Fak.  Öğrencisi Halim Usta’da, tarihi deneyimlerimizin, günümüze aktarılamadığını toplum olarak geçmişten dersler çıkarmak noktasında çok geri olduğumuzu bunun değiştirilmesi gerektiğinden söz etti.

Öğr. Gör. Zekeriya IŞIK’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Gelecek Geçmişi Tartışıyor” isimli panel,  Türk Tarih ve Kültür Araştırmaları Kulübü  tarafından hazırlanan teşekkür belgelerinin panelistlere sunulmasıyla sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube