Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2013 Cuma

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Sağlıklı Yaşam Seminerlerine Başladı

Üniversitemiz; Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem GÜLEN ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan EKER’in konuşmacı olarak katıldığı, “Sağlıklı Yaşam Toplantıları; Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et” isimli program, 09 Mayıs 2013 Perşembe günü, saat 14.00’de, Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar GÜLER, halka yönelik ayda iki yada üç kez uluslararası kabul edilen günlerde, bu toplantıları yapmayı planladıklarını belirterek sözü Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem GÜLEN bıraktı.

Bedenen, ruhen ve sosyal iyi olama hali şeklinde konuşmasına sağlığın tanımını yaparak başlayan Tıp Fakültesi, Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem GÜLEN, hepimizin bildiği hassas konulara dikkat çekmek için buradayız diyerek, hareketsizliğin sadece yerel değil, global bir tehdit olduğunu belirtti.

Fizyolojik olarak yer değiştirme ve canlı olmanın doğası şeklinde hareketi açıklayarak, konuşmasına enerjiyi pasif alıp, aktif harcamazsak büyük sorunlar yaşanabileceğini belirten Doç. Dr. GÜLER, hareketin hem doğamızda olduğunu, hem de buna ihtiyacımız olduğunu belirtti ve ileri yaşlar için gerekli yatırımın erken yaşlarda yapılmalıdır dedi. Düzenli ve yeterli fiziksel etkinliğin bizleri pek çok hastalıktan (Obezite, Hipertansiyon, Kalp Damar, Diyabet, Kanser) koruyacağını belirten Doç. Dr. GÜLEN, “bir gün değil, her gün hareket edelim” söylemiyle konuşmasını sonlandırdı.

Egzersiz nasıl yapılmalı sorusu ile konuşmasına başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan EKER de, egzersiz için engelleri kaldırarak, bahanelerden kurtulmamız ve sonrasında kendimizi tanıyarak bir egzersiz reçetesi oluşturmamız gerektiğini belirtti ve katılımcılara uygulama eşliğinde egzersizi anlattı. Seminer soru ve cevap kısmına geçilerek sonlandı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube