Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2013 Pazartesi

Öğrencilerimiz “Edebiyatımızda Tarih Sempozyumu”na Katıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atiye NAZLI’nın nezaretinde dört öğrencisiyle İstanbul Yeditepe Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edebiyatta Buluşma Öğrenci Sempozyumu”na katıldı. Tarih Bölümü öğrencilerinden Gamze ÇİÇEK “İhsan Oktay ANAR’ın Yedinci Gün Adlı Romanı Üzerine Bir İnceleme” ve Bahar AKDOĞAN “Behçet Kemal ÇAĞLAR’ın Battal Gazi Destanı Üzerine Bir İnceleme ” konulu bildirileriyle edebiyata tarihin penceresinden bakarken Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri M. Ekin ÖZKUYUMCU “İmparatorluk I: Dünyanın İlk Günü” ve Rıdvan ALÇAKIR “Bir Masalın İki Farklı Kültüre Yansıması” konulu bildirileriyle tarihin edebiyattaki izini sürerek Üniversitemizi büyük bir başarıyla temsil ettiler.

Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Edebiyatta Buluşma Öğrenci Sempozyumu 6-7 Mayıs 2013 tarihlerinde üniversitenin Kayışdağı yerleşkesinde gerçekleştirildi. Alt başlığı  “Edebiyatımızda Tarih” olan sempozyumda edebiyata tarihin, tarihe edebiyatın penceresinden bakarak disiplinlerarası ve çok yönlü bir alanın kapılarını aralamak niyetiyle on iki üniversitenin yüksek lisans ve lisans öğrencileri bildirileriyle katıldılar. Oturumların sonunda düzenlenen soru-cevap kısmında öğrencilerin akademik bir platformda düşüncelerini paylaşması sağlandı.

12 farklı devlet ve vakıf üniversitesinden (Hitit, Bilkent, Yeditepe, Uşak, Hacettepe, İstanbul Şehir, Selçuk, Kültür, Marmara, Pamukkale, Kocaeli, Fatih) lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı sempozyuma en geniş katılım, ev sahibi Yeditepe Üniversitesi dışında, Bilkent Üniversitesi ile Üniversitemizden olmuştur.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube