Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2013 Çarşamba

“Minik Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor Yaşıyor Öğreniyor” Kapanış Etkinliği

14 Mayıs 2013 Salı günü, saat 13:00’de Çorum Müzesi Konferans Salonunda, “Minik Yüreklerle Büyük Eller, Yapıyor, Yarışıyor, Öğreniyor; Toprağa Hayat Ver” konulu, ‘I. Arkeoloji Öğrencileri Paneli’ ve 15 Mayıs 2013 Çarşamba günüde, saat 09.00’da, Çorum Müzesi Bahçesinde, ‘Deneysel Arkeoloji’  yapıldı.

Proje kapsamında Arkeoloji Kulübü tarafından organize edilen “Toprağa Hayat Ver “ konulu 1. Arkeoloji Öğrencileri Paneli Çorum Müzesi Konferans salonunda gerçekleşti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Müzesi’nin katkılarıyla Müzeler haftasına dahil edilen etkinlikler büyük ilgi gördü. Panelin sonrasında İstiklal İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, Arkeoloji öğrencilerinin rehberliğinde Müzeyi gezdi ve Müze bahçesinde hep birlikte yaratıcı drama etkinliği gerçekleştirdi. Akabinde Müze’nin Çocuk Eğitim Atölyesinde çivi yazılı tablet yapan çocukların mutluluğu ve heyecanı etkinliğe katılan herkese güzel anlar yaşattı. Bu yoğun ve renkli programın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın da katıldığı projenin kapanış etkinliğine; Valimizin Eşleri Fatma BAŞKÖY Hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali ÖZÜDOĞRU, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet DEMİRYÜREK, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülen Elmas ARSLAN,  İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Muammer CENGİL, Edebiyat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Meral DEMİRYÜREK, Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yaşar Erkan ERSOY, Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İPEK, İl Milli Eğitim Müdürlüğü mensupları, Üniversitemizin akademisyenleri ve öğrencileri ile İstiklal İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.  Proje kapanış sunumu koordinatör Yrd. Doç. Dr. Özlem SİR GAVAZ tarafından yapıldı. Protokol konuşmaları ardından teşekkür belgelerinin takdim töreni ile program sona erdi.

15 Mayıs 2013 Çarşamba günü ise Proje kapsamında Çorum Belediyesi ve Çorum Müzesi katkılarıyla Çorum Müze bahçesinde oluşturulan kazı havuzunda İstiklal İlkokulu öğrencileri, Üniversite gençleriyle birlikte daha önce teorik olarak aldıkları bilgileri uygulama fırsatı yakaladı. Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin daha önce kazı havuzuna yerleştirmiş oldukları arkeolojik objeleri bulan öğrenciler, bir kazıda yapılması gereken tüm aşamaları uygulayarak yerinde öğrenme şansını buldular.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube