Yayınlanma Tarihi: 15 Mayıs 2013 Çarşamba

Üniversitemiz Patent Temsilcisi Almanya’da Patent Konferansına Katıldı

Almanya’nın Münih şehrinde Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından düzenlenen “Creating markets from research results” isimli konferansa, Üniversitemiz Patent Temsilcisi, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih ÖZBEY,  katıldı. Endüstri, üniversite ve bürokrat temsilcilerinden yaklaşık 300 kişinin katıldığı konferansta, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Daire Başkanı Fatih YÜLEK ve Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Başkanı Prof.Dr. Fazilet VARDAR SUKAN’nın da konuşmacı olarak yer aldı. Oturumlarda, Üniversitelerde yapılan akademik faaliyetlerin patente dönüştürülmesi konusunda geçmişteki örneklerden yola çıkılarak daha iyi sonuçlara ulaşmak için neler yapılması gerektiği tartışıldı.