Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2013 Pazartesi

Rektörümüz “Eğitimde Etik” Konulu Konferans Verdi

25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası çerçevesinde kurum ve kuruluşlarda etik kültürünü yerleştirmek ve geliştirmek amacıyla  27 Mayıs 2013 Pazartesi günü, saat 10.30’da Devlet Tiyatro Salonunda; Bilge Kağan Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen “Eğitimde Etik” konulu konferansa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta dünyada iki önemli kaynağın bulunduğuna dikkat çekerek, bunların bilgi ve yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, tek başına bilginin ya da tek başına insan gücünün yeterli olmadığını belirterek, “Bize düşen en önemli görev bilgi ve insan gücünü bir araya getirerek evrensel çalışmalar yapmaktır” dedi. Konuşmasına kurum ve kuruluşlarda yapılacak çalışmaların uluslararası standartlarda kabul görecek çalışmalar olması gerektiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, etik, etik değerler, mesleki etik ve öğretmenlik mesleğinde etik değerler konularında bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Güngör ile okul müdürleri ve öğretmenlerin dinleyici olarak katıldığı konferansın sonunda, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan’a plaket takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube