Küçük Hititologlar Projesi Eti Anadolu Lisesinde Anlatıldı

03 Mayıs 13

Üniversitemiz öğretim üyesi, Doç. Dr. İlknur Taş koordinatörlüğünde yürütülen  ve Hititoloji bilim dalının tanıtılmasını amaçlayan projenin ilk etabı olan Küçük Hititologlar Yetişiyor konferanslarının üçüncüsü Çorum Eti Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Konferansta ilk olarak söz alan  Doç. Dr. İlknur Taş, Hitit uygarlığı ile ilgili genç öğrencileri bilgilendirdikten sonra, Üniversitemiz Tarih Bölümü  öğrencileri Ayşe Gül Gebik ve Hüseyin Eke'ye söz verdi. Tarih Bölümünü tercih etmeleri, Hitit Üniversitesi'ne geliş amaçları ve hedefleri hakkında bilgi veren öğrencilerimiz, Eti Anadolu Lisesi öğrencilerine Üniversitemiz Tarih Bölümünü tercih etmeleri konusunda tavsiyede bulundular. Konuşmalarında Ülkemizde bulunan kültür miraslarının önemine vurgu yapan Gebik ve Eke, tarih bilincinin oluşumu esnasında eski çağ tarihinin ne kadar önemli olduğunu, bugün ki tarihin temellerinin o döneme ait olduğunu belirterek, küçük Hititologların ilgilerini bu yöne çekmeye çalıştılar.

Küçük Hititologlar Projesi Eti Anadolu Lisesinde Anlatıldı
Hitit Üniversitesi Rektörlüğü