Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2013 Cumartesi

Rektörümüz Bölge Üniversiteleri Toplantısına Katıldı

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 2013 yılının üçüncü üniversiteler bölge toplantısına katıldı.

Üniversitelerin sorunlarının ve YÖK’le olan ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıya; Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan ÇETİNSAYA ve beraberinde 14 bölge Üniversitenin Rektörü de katıldı.

Periyodik olarak yaptıkları bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle de paralel gittiğini ifade eden Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan ÇETİNSAYA,  Üniversitelerin üst temsilcileri ile çözüm sürecine üniversitelerimiz nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl bir katkı yapabilir, bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, havaya nasıl hissedebilir, bunları toplantıda masaya yatıracağız, tartışacağız dedi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. ÇETİNSAYA, insanların toplumsal meseleleri hakkında farklı görüşler taşımaları normaldir, pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir ama bu kesinlikle şiddete sığınmadan akademik gelenekler içerisinde demokratik süreçler içerisinde ifade edilmesi gerektiğini belirterek tüm üniversitelerimizin söz konusu bu duruma özenle hassasiyet göstermeleri gerektiğini belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube