Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2013 Cumartesi

Üniversitemiz Akademik İşbirliği Anlaşmasına İmza Attı

Kısa adı OKÜP olan Orta Karadeniz Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu imza töreni toplantısı Samsun’da 3 Mayıs 2013 Cuma günü gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Canik Başarı Üniversitesinin yaptığı imza töreninde OKÜP resmi ve kurumsal bir yapıya kavuşmuş oldu. Bölge üniversiteler toplantısı nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın katılamadığı toplantıya,üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Evkuran, Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey katıldı.

İmzalanan protokolle Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi olmak üzere 8 üniversitenin, üniversite-sanayi iş birliği projesi çerçevesinde Ar-Ge alanında ortak çalışmalar yapması amaçlanıyor.

Törene ev sahipliği yapan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, açılış konuşmasında Canik Başarı Üniversitesi'nin 8 üniversite arasında en genci olmasına rağmen ev sahipliği yapma fırsatının kendilerine verilmesinden dolayı katkıda bulunanlara teşekkür etti. Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan üniversitelerin rektörleriyle zaman zaman bir araya geldiklerini dile getiren Prof. Dr. Yunus Bekdemir, platformun oluşum süreci ve geleceği hakkında bilgiler verdi.

İmzalanan protokolle Orta Karadeniz Bölgesi'nde bulunan üniversitelerin güçlerini bileştireceklerini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, üniversitelerimizin sadece gençleri hayata hazırlayan kurumlar olmadığını,farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarını, bulundukları alanlarda kentin sorunlarına çözüm üreten ve kalkınmasında katkı verecek projelerinde üretilebildiği yerler olması gerektiğini, bu anlamda yürütülençalışmalar olduğunu, atılacak imzalarla birlikte yapılacak akademik işbirliklerinin, laboratuvarların ve araştırma merkezlerinin ortak kullanılmasınınyararlı olacağını söyledi.

Üniversitemiz adına konuşan Prof. Dr. Mehmet Evkuran şu görüşleri dile getirdi: “Hitit Üniversitesi tarihte ilk yazılı anlaşma olan Kadeş anlaşmasına imza atan bir uygarlığın ismini taşımaktadır. Bu nedenle adına uygun bir misyonla hareket etmekte ve bölgesindeki diğer üniversitelerle yakın bir işbirliği gerçekleştirmeye gayret göstermektedir. Bilim her şeyden önce paylaşmayı gerektirir. Bilim; bizlere, birlikte üretmek, ürettiğimiz bilimsel bilgileri paylaşmak, imkânlarımızı birlikte kullanmak sorumluluğunu yüklemektedir. Bu bağlamda kamu kaynaklarının rasyonel bir şekilde kullanılması adına Orta Karadeniz’de yer alan üniversiteler arasında böyle bir işbirliği platformu oluşturması çok önemlidir. Bu çalışmanın çok önemli sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.”

Sunumlardan sonra Samsun OndokuzMayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi Rektörleri tarafından protokoller imzalandı. İmzaların atılmasının ardından rektör ve akademisyenlerin katıldığı akademik kurul toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan üniversitemiz öğretim üyeleri Teknokent, merkez laboratuvar, BAP, uluslararası ilişkiler, üniversite-sanayi işbirliği ve diğer çalışma alanlarındaki işbirliği olanaklarını ele aldılar.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube