Yayınlanma Tarihi: 08 Mayıs 2013 Çarşamba

Üniversitemizde “Bağımlı Olma Özgür Ol!” Konulu Konferans Verildi

Yeşilay Cemiyeti Çorum Şubesi tarafından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda “Bağımlı Olma Özgür Ol!” konulu konferans verildi.             

Yeşilay Cemiyeti Çorum İl Temsilcisi Attila ALPAY tarafından verilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai ÇINAR, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Mustafa TEKİN,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik personelleri, idari personelleri ve öğrencileri katıldı.

Yeşilay Cemiyeti Çorum İl Temsilcisi Attila ALPAY sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını anlatarak öğrencilerimizden bu zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını istedi. Slayt gösterisi eşliğinde sigara, alkol ve uyuşturucudan uzak durulmasını isteyen ALPAY, her içilen 1 paket, sigara içen kişinin hayatından 28 dakika eksiltir. Ortalama her 6-8 saniyede bir kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir dedi    

Sigara bağımlılığının insanları kansere, kanserin ise ölüme götürdüğünün altını çizen ALPAY, gençlerden sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmeleri için sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan alışkanlıklardan uzak durmalarını istedi.

Konferansın sonunda sağlığa zararlı maddeleri kullanmayıp, çevresindekilere örnek teşkil edenlere, sigarayı ve kötü alışkanlıkları bırakmaya söz verenlere Takdir belgesi verildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube